Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

UBS: Υποβαθμίζει σε "sell" ΕΛΠΕ και Motor Oil

Σε υποβάθμιση της σύστασης των Ελληνικών Πετρελαίων και της Motor Oil σε “sell” από “neutral” προχωρά με έκθεσή της στις 1/4/2009 για τον ευρωπαϊκό κλάδο διύλισης η UBS, μειώνοντας παράλληλα τις τιμές-στόχους.

UBS: Υποβαθμίζει σε sell ΕΛΠΕ και Motor Oil
Σε υποβάθμιση της σύστασης των Ελληνικών Πετρελαίων και της Motor Oil σε “sell” από “neutral” προχωρά με έκθεσή της στις 1/4/2009 για τον ευρωπαϊκό κλάδο διύλισης η UBS.

Παράλληλα, μειώνει την τιμή στόχο για τα Ελληνικά Πετρέλαια κατά 8% στα 5,5 ευρώ ανά μετοχή και για την Motor Oil κατά 13% στα 6,5 ευρώ ανά μετοχή.

Για τα Ελληνικά Πετρέλαια, η UBS θεωρεί πως η δραστηριότητα της εταιρείας στον κλάδο της διύλισης δεν είναι καλά τοποθετημένη στο υφιστάμενο περιβάλλον. Διαθέτει μόνον ένα πολύ απλό διυλιστήριο, στην Ελευσίνα, το οποίο θα ήταν υποψήφιο για κλείσιμο, ωστόσο βρίσκεται στην φάση της αναβάθμισης, η οποία όμως καθυστέρησε να γίνει, αναφέρει χαρακτηριστικά η UBS. Υποψήφια προς κλείσιμο εκτιμά πως είναι και τα άλλα δυο μικρά διυλιστήρια που διαθέτει.

Για την Motor Oil, αναφέρει ότι διαπραγματεύεται με premium έναντι του κλάδου, κάτι που μέχρι τώρα δικαιολογούνταν από την υψηλή μερισματική απόδοση, η οποία όμως κόπηκε πρόσφατα. Δεδομένης όμως της μείωσης του μερίσματος, η «ασφάλεια» αυτή δεν ισχύει πλέον, τονίζει η UBS, ενώ εκτιμά πως η θέση της εταιρείας ως μεγάλου εξαγωγέα προϊόντων διύλισης την θέτει υπό απειλή, σε μια περίοδο υπερβάλλουσας προσφοράς στην αγορά διύλισης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v