Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Στα 18,5 ευρώ η νέα τιμή-στόχος από Π&Κ

Σε αναθεώρηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Intralot έως τα 18,5 ευρώ προχώρησε η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, διατηρώντας τη σύσταση ”overweight”. Σε έκθεσή της με ημερομηνία 26 Φεβρουαρίου, η Π&Κ χαρακτηρίζει την αντίδραση της αγοράς στη διαμάχη με τον ΟΠΑΠ ”υπερβολική”.

Intralot: Στα 18,5 ευρώ η νέα τιμή-στόχος από Π&Κ
Σε αναθεώρηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Intralot στα 18,5 ευρώ προχώρησε η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, διατηρώντας τη σύσταση ”overweight”. Σε έκθεσή της με ημερομηνία 26 Φεβρουαρίου, η χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει την αντίδραση στην απόφαση του δικαστηρίου στο θέμα της διαμάχης με τον ΟΠΑΠ ”υπερβολική”.

Μεταξύ άλλων η χρηματιστηριακή επισημαίνει στην ανάλυσή της πως η μετοχή της Intralot παραμένει μεταξύ των ”κύριων επιλογών” της (top picks), ενώ συμπληρώνει πως κατά την άποψή της η αγορά αντέδρασε με υπερβολικό τρόπο στην απόφαση του δικαστηρίου.

Επίσης, η Π&Κ εκτιμά ότι η όποια επιβράδυνση παρατηρηθεί στο ελληνικό ”Πάμε Στοίχημα” θα αντισταθμιστεί από τις διεθνείς δραστηριότητες της εταιρίας.

Στα θετικά σημεία που αφορούν στην Intralot, σύμφωνα με την Π&Κ, συμπεριλαμβάνεται το γεγονός ότι η αγορά τυχερών παιχνιδιών διανύει φάση αναδιοργάνωσης και πως οι κυβερνήσεις κυρίως των αναπτυσσόμενων χωρών προσπαθούν να περιορίσουν τον παράνομο τζόγο, ώστε να επωφεληθούν φορολογικά.

Επίσης, η χρηματιστηριακή αναφέρεται μεταξύ άλλων στο αυξημένο μερίδιο αγοράς της εταιρίας, το οποίο είναι αποτέλεσμα της επιθετικής πολιτικής που έχει ακολουθήσει, αλλά και στην ελκυστική της αποτίμηση, καθώς διαπραγματεύεται 10,5 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2004.

Στα αρνητικά σημεία της Intralot συμπεριλαμβάνεται μεταξύ άλλων η άμεση εξάρτησή της από τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ, αλλά και το γεγονός ότι ο βασικός μέτοχος Σωκράτης Κόκκαλης μειώνει το ποσοστό του με έναν ιδιόμορφο τρόπο.

Σε αυτό το σημείο επισημαίνεται πως σήμερα ο κ. Κόκκαλης κατέχει το 26,1% των μετοχών της εταιρίας, μειωμένο κατά 15,1 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τέσσερα χρόνια πριν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v