Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Αυξήσεις 7% διεκδικούν οι εργαζόμενοι

Αυξήσεις της τάξεως του 4%, αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου, και 3% από την 1 Ιουλίου 2004 ενδέχεται να εξασφαλίσει το σωματείο των εργαζομένων της ΔΕΗ, σύμφωνα με αναφορές του Τύπου. Οι εκτιμήσεις 2 ΑΧΕ.

ΔΕΗ: Αυξήσεις 7% διεκδικούν οι εργαζόμενοι
Αυξήσεις της τάξεως του 4%, αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου, και 3% από την 1 Ιουλίου 2004 ενδέχεται να εξασφαλίσει το σωματείο των εργαζομένων της ΔΕΗ, σύμφωνα με το πρωινό report της Marfin Hellenic, το οποίο επικαλείται δημοσιεύματα του Τύπου.

Οι προαναφερθείσες αυξήσεις ξεπερνούν τις προηγούμενες κατευθύνσεις που είχε θέσει το υπουργείο Οικονομικών και έκαναν λόγo για αυξήσεις ίδιου ύψους με το επίπεδο του πληθωρισμού.

Εξάλλου, η Marfin Hellenic στο πρωινό της report αναφέρει πως οι αυξήσεις της τάξεως του 7% είναι σύμφωνες με τις προβλέψεις της, ενώ σημειώνει πως ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ είχε αναφέρει σε πρόσφατη τηλεδιάσκεψη ότι οι διαπραγματεύσεις με τα σωματεία θα ξεκινήσουν μετά τις εκλογές.

Από την πλευρά της η Eurobank Securities, σχολιάζοντας τα ίδια δημοσιεύματα του Τύπου, αναφέρει πως η πρώτη αύξηση (4% αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου) θα βαρύνει τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου του 2004.

Ακόμα, συμπληρώνει η Eurobank Securities, εάν οι αναφορές για το ύψος των αυξήσεων είναι ακριβείς, τότε οι φετινές αυξήσεις είναι περίπου κατά 4,8% υψηλότερες από τις αντίστοιχες περσινές και υπερβαίνουν τις εκτιμήσεις της κατά 5%.

Ωστόσο, τα κόστη προσωπικού χρήσης 2003, συνεχίζει η Eurobank, περιλάμβαναν και bonus παραγωγικότητας ύψους 28,5 εκατ. ευρώ, το οποίο σύμφωνα με τη διοίκηση πιθανόν δεν θα επαναληφθεί το 2004.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v