Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Τι ειπώθηκε στην τηλεδιάσκεψη

Κέρδη προ φόρων 190 εκατ. ευρώ έναντι 106 που προέβλεπε η διοίκηση εμφανίζει στο δίμηνο του 2009 η ΔΕΗ, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στο conference call που ακολούθησε τα αποτελέσματα της εταιρίας.

ΔΕΗ: Τι ειπώθηκε στην τηλεδιάσκεψη
Κέρδη προ φόρων 190 εκατ. ευρώ έναντι 106 που προέβλεπε η διοίκηση εμφανίζει στο δίμηνο του 2009 η ΔΕΗ, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στο conference call που ακολούθησε τα αποτελέσματα της εταιρίας. Η διοίκηση διατήρησε την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη στο τρέχον έτος.

Όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος, η ΔΕΗ ελπίζει ότι η ΡΑΕ και το υπουργείο θα ολοκληρώσουν την αναπροσαρμογή στα τιμολόγια μέσα στο 2009 - πιθανόν και μέσα στο πρώτο εξάμηνό του. Η διοίκηση επανέλαβε το ενδιαφέρον της για την άσκηση της option του 30% στη ΔΕΠΑ.

Η ξένη επενδυτική τράπεζα Morgan Stanley μείωσε την Πέμπτη την αξιολόγησή της για τη μετοχή της ΔΕΗ σε "equalweight" από "overweight", όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Αντίστοιχα των προσδοκιών χαρακτήρισε η EFG Securities τα μεγέθη της ΔΕΗ, τονίζοντας ότι διατηρεί τη θετική της στάση και τη σύσταση "outperform", ενώ προετοιμάζεται για ήπια ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της σε ό,τι αφορά το 2009.

Σε ανοδικές αναθεωρήσεις, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πρόβλεψη σχετικά με τα EBITDA εντός του εύρους 1,5 - 1,8 δισ. ευρώ και σχετικά με τα κέρδη ανά μετοχή στο εύρος 2,5 - 2,85 ευρώ για το 2009, αναμένεται να προχωρήσει η Εθνική - P&K, η οποία διατηρεί τη σύσταση "outperform" για τη μετοχή της Επιχείρησης.

Για αναμενόμενη σημαντική αναθεώρηση στα μεγέθη του 2009 κάνει λόγο η Marfin Analysis, εκτιμώντας πως η αγορά έχει σε μεγάλο βαθμό καταγράψει τις μεγάλες απώλειες του τετάρτου τριμήνου του 2008. Η χρηματιστηριακή διατηρεί τη σύσταση "συσσώρευσης".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v