Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

INTKA: Δίκαια τα τρέχοντα επίπεδα λέει η Εθνική

Σύσταση ”market perform” διατηρεί για την Intracom η Εθνική ΑΧΕ σε report της με ημερομηνία 1 Μαρτίου, ενώ εκτιμά πως τα επίπεδα στα οποία διαπραγματεύεται η μετοχή είναι ”δίκαια”. Οι εκτιμήσεις της για την κερδοφορία της εταιρίας στα έτη 2004 και 2005.

INTKA: Δίκαια τα τρέχοντα επίπεδα λέει η Εθνική
Σύσταση ”market perform” διατηρεί για την Intracom η Εθνική ΑΧΕ σε report της με ημερομηνία 1 Μαρτίου, ενώ εκτιμά πως, σύμφωνα με το μοντέλο αποτίμησης που χρησιμοποιεί, τα τρέχοντα επίπεδα που διαπραγματεύεται η μετοχή είναι ”δίκαια”.

Η χρηματιστηριακή αναφερόμενη στα αποτελέσματα έτους 2003 της Intracom τα χαρακτηρίζει χαμηλότερα τόσο των προβλέψεών της όσο και αυτών της αγοράς, κυρίως λόγω των χαμηλότερων πωλήσεων της μητρικής.

Σε ό,τι αφορά τα μελλοντικά μεγέθη της εταιρίας, η Εθνική ΑΧΕ αν και αναμένει ότι η σημαντική βελτίωση του περιθωρίου θα εκτινάξει τα κέρδη ανά μετοχή για τα έτη 2004 και 2005 (ετήσια βάση) και ότι οι καθαρές ταμειακές ροές θα εμφανίσουν αύξηση, δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξη αναφορικά με τους ρυθμούς ανάπτυξης των εσόδων το τρέχον και το επόμενο έτος.

Η χρηματιστηριακή αναμένει ακόμα ότι οι πρωτοβουλίες της διοίκησης για περιορισμό του κόστους θα ανακοινωθούν στο α΄ εξάμηνο του έτους.

Αναλυτικότερα, για το 2004 η Εθνική Χρηματιστηριακή προβλέπει ότι τα καθαρά κέρδη της Intracom θα διαμορφωθούν στα 40 εκατ. ευρώ, οι πωλήσεις στα 675 εκατ. ευρώ, ενώ το P/E στο 16,1. Για το επόμενο έτος, τα καθαρά κέρδη εκτιμώνται στα 45 εκατ. ευρώ, οι πωλήσεις στα 717 εκατ. ευρώ, ενώ το P/E στο 14,4.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v