Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citigroup: Φθηνότερο το ΧΑ έναντι των ευρωαγορών

Φθηνότερη σε όρους P/E, έναντι των ευρωπαϊκών αγορών εκτιμά η Citigroup ότι θα είναι η Σοφοκλέους το 2004, ενώ ο οίκος προβλέπει ότι η ετήσια αύξηση κερδών ανά μετοχή της ελληνικής αγοράς θα είναι ελκυστικότερη της ευρωπαϊκής.

Citigroup: Φθηνότερο το ΧΑ έναντι των ευρωαγορών
Ελαφρά φθηνότερη σε όρους P/E εκτιμά την ελληνική αγορά έναντι των ευρωπαϊκών η Citigroup στο report της global Portfolio Strategist με ημερομηνία 3 Μαρτίου, ενώ ελκυστικότερο εμφανίζεται το ΧΑ και αναφορικά με τους ρυθμούς αύξησης των κερδών ανά μετοχή.

Συγκεκριμένα, ο οίκος εκτιμά ότι το P/E της ελληνικής αγοράς για το 2004 θα διαμορφωθεί στο 13,7, έναντι του ευρωπαϊκού 14,9.

Φθηνότερη εμφανίζεται η ελληνική αγορά και με βάση το P/E του 2003, αφού αυτό υπολογίζεται στο 16,5 έναντι 17.

Μικρότερη του ευρωπαϊκού μέσου όρου εκτιμάται η αύξηση των κερδών ανά μετοχή της Σοφοκλέους για το 2003. Συγκεκριμένα, η ελληνική αγορά υπολογίζεται ότι εμφάνισε ρυθμούς αύξησης 20%, ενώ ο μέσος όρος του ευρωπαϊκού ποσοστού υπολογίζεται στο 27%.

Για το 2004, η εικόνα αντιστρέφεται, με το ρυθμό ανάπτυξης των ελληνικών EPS να υπολογίζεται στο 21%, έναντι του ευρωπαϊκού 14%.

Δυσμενέστερη για την ελληνική αγορά είναι η εικόνα σε όρους μερισματικής απόδοσης. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο η Citigroup υπολογίζει τη μερισματική απόδοση στο 2,9%, έναντι του 2,7% που είναι η εκτίμηση για τις ελληνικές εισηγμένες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v