Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Στα 25€ μειώνει την τιμή η Marfin Analysis

Διατηρεί την θετική της στάση για τις μακροπρόθεσμες προοπτικές του ΟΠΑΠ η Marfin Analysis, μειώνοντας τηςν τιμή-στόχο για την μετοχή του Οργανισμού στα 25 ευρώ, από 29,5 ευρώ, με σύσταση “buy”.

ΟΠΑΠ: Στα 25€ μειώνει την τιμή η Marfin Analysis
Διατηρεί την θετική της στάση για τις μακροπρόθεσμες προοπτικές του ΟΠΑΠ η Marfin Analysis, η οποία με έκθεσή της στις 23/3 προχωρά σε μείωση της τιμής-στόχου για την μετοχή του Οργανισμού στα 25 ευρώ, από 29,5 ευρώ, με σύσταση “buy”.

Η χρηματιστηριακή προχωρά παράλληλα σε προς τα κάτω προσαρμογή των προβλέψεών της ώστε να υπολογίζεται μέτριος ρυθμός ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Μεταξύ άλλων, στην έκθεσή της αναφέρει ότι τα θέματα της απελευθέρωσης εξακολουθούν να δημιουργούν εμπόδια στις επιδόσεις του Οργανισμού, επισημαίνοντας πως τα νομικά ζητήματα μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των επενδυτών για ένα ακόμα τρίμηνο, δημιουργώντας αυξημένη μεταβλητότητα για την μετοχή.

Εάν ληφθεί υπ’ όψιν το σενάριο της «πρόωρης απελευθέρωσης» της ελληνικής αγοράς στοιχηματισμού το 2012, η Marfin Analysis εκτιμά μια δίκαιη τιμή 20,10 ευρώ ανά μετοχή (περίπου 3% χαμηλότερη της τρέχουσας τιμής), η οποία επιβεβαιώνει ότι το ρίσκο αυτό έχει ήδη προεξοφληθεί σε μεγάλο βαθμό από τους επενδυτές.

Ωστόσο, η χρηματιστηριακή επαναλαμβάνει ότι οι επενδυτές φαίνεται να αγνοούν σημαντικά «δυνατά σημεία» και ευκαιρίες της εταιρείας, όπως το ισχυρό brand name της, το εκτεταμένο δίκτυο διανομής, η ισχυρή οικονομική της θέση, κ.α., τα οποία θα μπορούσαν να υποστηρίξουν την επενδυτική υπόθεση του ΟΠΑΠ ακόμα και με το «σενάριο ανοικτής αγοράς».

Η μετοχή του ΟΠΑΠ ολοκλήρωσε την συνεδρίαση της 23ης Μαρτίου στα 20,50 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v