Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάμψη στα κέρδη Σιδενόρ-ΣΩΛΚ βλέπει η Euroxx

Πτώση κερδών αναμένει η Euroxx να εμφανίσουν τα μεγέθη των Σιδενόρ και Σωληνουργία Κορίνθου σε σχετικά reports. Υπό αναθεώρηση η τιμή-στόχος για τις δύο μετοχές και προαναγγελία υποβάθμισης προβλέψεων.   

Κάμψη στα κέρδη Σιδενόρ-ΣΩΛΚ βλέπει η Euroxx
Πτώση κερδών αναμένει η Euroxx να εμφανίσουν τα μεγέθη των Σιδενόρ και Σωληνουργία Κορίνθου σε σχετικά reports.   

Κατά 40,3% λιγότερα καθαρά κέρδη έως τα 54,8 εκατ. ευρώ αναμένει η Euroxx να εμφανίσει η Σιδενόρ το 2008, ενώ οι πωλήσεις αναμένονται αυξημένες κατά 14,4% έως το 1,59 δισ. ευρώ. Τα EBITDA εκτιμώνται 16,4% χαμηλότερα έως τα 178 εκατ. ευρώ.

Η χρηματιστηριακή σε preview με ημερομηνία 23 Μαρτίου εξακολουθεί να πιστεύει στις μακροπρόθεσμες προοπτικές της Σιδενόρ, αν και θα προχωρήσει σε καθοδική αναθεώρηση των προβλέψεών της προκειμένου να ενσωματώσει τις δυσοίωνες προβλέψεις της για τις κατασκευές το 2009 και τα πενιχρά περιθώρια κερδοφορίας από το ατσάλι. Η τιμή-στόχος είναι υπό αναθεώρηση, ενώ η προηγούμενη τιμή-στόχος ήταν στα 4,2 ευρώ.

Κάμψη κερδών κατά 50,8% έως τα 16,7 εκατ. ευρώ αναμένει η Euroxx να εμφανίσει η Σωληνουργία Κορίνθου το 2008. Οι πωλήσεις αναμένονται πτωτικές κατά 11,5% έως τα 316,4 εκατ. ευρώ, ενώ τα EBITDA στα 33,6 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 41,5%.

Παρόμοια είναι η κριτική της Euroxx και για τη Σωληνουργία: Αν και παραμένει θετική για τη μακροχρόνια πρακτική της, αναφέρει ότι θα προχωρήσει σε καθοδική αναθεώρηση των προβλέψεών της για την εταιρία και θέτει την τιμή-στόχο (η οποία είναι στο 1,5 ευρώ) υπό αναθεώρηση.

Η Σωληνουργία Κορίνθου είναι προγραμματισμένο να ανακοινώσει αποτελέσματα έτους στις 27 Μαρτίου, ενώ η Σιδενόρ στις 31 Μαρτίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v