Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαράντης:”Δίκαιη τιμή” τα 5,18 ευρώ δίνει η Artion

Τα 5,18 ευρώ δίνει ως ”δίκαιη τιμή” για τη μετοχή της Σαράντης η Artion ΑΧΕΠΕΥ για τον οποία αφενός διατηρεί τη σύσταση ”αγορά” και αφετέρου εκτιμά πως διαπραγματεύεται ”ελκυστικά” σε σχέση με τις ομοειδείς της επιχειρήσεις.

Σαράντης:”Δίκαιη τιμή” τα 5,18 ευρώ δίνει η Artion
”Δίκαιη τιμή” τα 5,18 ευρώ (που υπονοεί προοπτική ανόδου 32% από τα τρέχοντα επίπεδα) δίνει η Artion ΑΧΕΠΕΥ για τη μετοχή της Σαράντης σε ανάλυσή της με ημερομηνία 27 Φεβρουαρίου 2004, όπου παράλληλα διατηρεί τη σύσταση ”αγορά” για τη μετοχή της εταιρίας.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή η μετοχή της Σαράντης διαπραγματεύεται ”ελκυστικά” σε σχέση με τις ομοειδείς της επιχειρήσεις, δεδομένων των προοπτικών ανάπτυξης που διαθέτει.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την ανάλυση της Artion η μετοχή της Σαράντης διαπραγματεύεται 11,3 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2004.

Παράλληλα, σχολιάζοντας τα μεγέθη της χρήσης 2003 που ανακοίνωσε η Σαράντης, η Artion ΑΧΕΠΕΥ τα χαρακτηρίζει ”ισχυρά” ενώ συμπληρώνει πως κινήθηκαν υψηλότερα των προσδοκιών της αγοράς.

Μεταξύ άλλων η χρηματιστηριακή αναφέρει πως η πρόσφατη εξαγορά επιπλέον ποσοστού 29,4% της πολωνικής θυγατρικής ”Pack Plast” αύξησε τα επίπεδα του EBITDA, ενώ συμπληρώνει πως η συγκεκριμένη κίνηση αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω τα αποτελέσματα του 2004.

Εξάλλου, η Artion ΑΧΕΠΕΥ αναφέρεται και στις προοπτικές της δυναμικής επέκτασης που διαθέτει η Σαράντης στην αγορά της Ανατολικής Ευρώπης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v