Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intracom: Οι επιπτώσεις των εσόδων από Panafon

Σε ποσοστό 70% ανέρχεται η υποχώρηση των κερδών που κατέγραψε η Intracom για το 2003 αν αφαιρεθούν τα έκτακτα έσοδα από την πώληση της συμμετοχής στην Panafon Vodafone, επισημαίνει σε report της η Beta Securities.

Intracom: Οι επιπτώσεις των εσόδων από Panafon
Τις εξυγιαντικές κινήσεις ισολογισμού στις οποίες προχώρησε η Intracom με αφορμή την πώληση της συμμετοχής της στην Panafon Vodafone επισημαίνει σε report της η Beta Securities.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, στις κινήσεις αυτές περιλαμβάνεται η δημιουργία επιπλέον προβλέψεων επισφαλειών, διαγραφών αποθεμάτων, κόστους οριστικοποίησης συναλλαγών προηγούμενων χρήσεων.

Τα κέρδη του ομίλου για το 2003 μετά την αναπροσαρμογή των εκτάκτων εσόδων διαμορφώνονται στα 30,3 εκατ. ευρώ, έναντι 52 εκατ. ευρώ που ήταν τα αποτελέσματα βάσει του ισολογισμού.

Όπως αναφέρει ο Δημήτρης Σκαλαίος, διευθυντής ανάλυσης της Beta, η πραγματική μείωση των κερδών με βάση την παραπάνω αναπροσαρμογή ανέρχεται σε 70%.

Το κέρδος πώλησης της συμμετοχής στη Vodafone είναι one-off, ωστόσο οι σημαντικότερες διαχρονικές επιδράσεις της πώλησης είναι η μείωση του καθαρού δανεισμού σε επίπεδο ομίλου από 427 εκατ. ευρώ σε 165 εκατ. ευρώ, η μελλοντική (από το 2004) μείωση των χρεωστικών τόκων και η απώλεια εσόδων από μερίσματα της Vodafone.

Οι δείκτες αποτίμησης του ομίλου της Intracom, με βάση τα παραπάνω, διαμορφώνονται για το 2003 ως εξής: αναπροσαρμοσμένο P/E περίπου στο 31 και αναπροσαρμοσμένα EV/EBITDA περίπου στο 6,9.

Η Beta εκτιμά την παραπάνω αποτίμηση ως δίκαια με βάση το EV/Ebitda - με την προϋπόθεση ότι η μείωση κερδών που παρατηρήθηκε το 2003 θα ανατραπεί το 2004.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v