Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγνατία ΑΧΕ: ”Ικανοποιητικά” τα αποτελέσματα 2003

”Ικανοποιητικά” κρίνει η Εγνατία ΑΧΕ τα αποτελέσματα 2003 που ανακοίνωσαν οι εισηγμένες επιχειρήσεις οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στο focus list της, σε ανάλυσή της (27/2), ενώ τις μικρές αποκλίσεις που παρουσιάζονται σε επίπεδο κερδοφορίας στις προβλέψεις της τις αποδίδει στις ΔΕΗ, ΟΤΕ, Μαΐλλη, Τεχνική Ολυμπιακή και Άκτωρ.

Εγνατία ΑΧΕ: ”Ικανοποιητικά” τα αποτελέσματα 2003
”Ικανοποιητικά” κρίνει η Εγνατία ΑΧΕ τα αποτελέσματα 2003 που ανακοίνωσαν οι εισηγμένες επιχειρήσεις και τα οποία συμπεριλαμβάνονται στο focus list της.

Όπως αναφέρει η Εγνατία ΑΧΕ στο εβδομαδιαίο report με ημερομηνία 27 Φεβρουαρίου 2004, το σύνολο των πωλήσεων των εταιριών που παρακολουθεί παρουσίασε αύξηση 14,2%, με τα EBITDA να ενισχύονται κατά περίπου 13% και τα καθαρά κέρδη κατά 37%.

Η χρηματιστηριακή υπενθυμίζει πως οι εκτιμήσεις (τις οποίες και είχε δημοσιεύσει στις αρχές Φεβρουαρίου 2004) έκαναν λόγο για αύξηση 14,3% στον κύκλο εργασιών, 14% στα EBITDA και 41% στα καθαρά κέρδη.

Σε αυτό το πλαίσιο η Εγνατία ΑΧΕ σημειώνει πως οι αποκλίσεις που παρουσιάζονται μεταξύ των προβλέψεων και των αποτελεσμάτων σε επίπεδο κερδοφορίας οφείλονται κυρίως στις ΔΕΗ, ΟΤΕ, Μαΐλλη, Τεχνική Ολυμπιακή και Άκτωρ, οι επιδόσεις των οποίων κινήθηκαν κατώτερα των προσδοκιών.

Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη ΔΕΗ, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως η απόκλιση της τάξεως του 10% μεταξύ των εκτιμήσεων και των ανακοινωθέντων μεγεθών είναι αποτέλεσμα εξόδων τα οποία δεν αναμένεται να επαναληφθούν το 2004 και κατ’ επέκταση δεν επηρεάζουν το θετικό outlook της Επιχείρησης για την τρέχουσα χρονιά.

Επιπλέον και όσον αφορά στις υπόλοιπες επιχειρήσεις που παρακολουθεί, η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει πως είναι ικανοποιημένη από τα μεγέθη των τραπεζών, αλλά και των ΟΠΑΠ, Cosmote, Titan, Coca – Cola Τρία Έψιλον, ΚΑΕ, Γερμανός, Folli Follie, Γρ. Σαράντης, Hyatt, Jumbo, Ιμάκο, Επιχειρήσεις Αττικής, J&P Άβαξ και Ελληνική Τεχνοδομική, ενώ συμπληρώνει πως τα αποτελέσματα των Frigoglass, Intralot, Μαΐλλης, Notos Com, Άκτωρ και Τεχνική Ολυμπιακή κινήθηκαν οριακά χαμηλότερα των προβλέψεων.

Όπως επισημαίνει η χρηματιστηριακή, καθώς τα αποτελέσματα της χρήσης 2003 κινήθηκαν σε γενικές γραμμές βάσει των εκτιμήσεών της, δεν θα υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις στις προβλέψεις της για τα κέρδη ανά μετοχή του 2004.

Κατ’ επέκταση η Εγνατία ΑΧΕ συμπληρώνει πως τα μεγέθη του 2003 δεν αναμένεται να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στη συμπεριφορά της Σοφοκλέους, ενώ επισημαίνει πως το θετικό momentum της κερδοφορίας αναμένεται να διατηρηθεί.

Επιπλέον, η χρηματιστηριακή εκτιμά πως οι επενδυτές θα τηρήσουν στάση αναμονής για μια ακόμη εβδομάδα εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ καταλήγει πως προβλέπει ανάκαμψη της εμπιστοσύνης στη συνέχεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v