Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι αναλυτές για την προσφορά της Alpha Bank

Φορολογικές αναμένουν οι αναλυτές να είναι οι ωφέλειες για την Alpha Bank, σε περίπτωση που αποκτήσει τις μετοχές της Alpha Leasing που δεν κατέχει. Κατά τα λοιπά, δεν αναμένεται σημαντική διαφοροποίηση στην αποτίμηση της τράπεζας.

Οι αναλυτές για την προσφορά της Alpha Bank
Σε φορολογικό επίπεδο εντοπίζει η Marfin Hellenic τα οφέλη της Alpha Bank από την προσφορά που κατέθεσε για τις μετοχές της Alpha Leasing που δεν κατέχει. Στο πρωινό της report η χρηματιστηριακή δεν αποκλείει ακόμα να προκύψει κάποια περικοπή κόστους.

Η Alpha Bank κατέχει τώρα το 77,4% της εταιρίας, ενώ σε περίπτωση που η προσφορά καταστεί επιτυχής θα προχωρήσει σε delisting της μετοχής.

Η Εγνατία ΑΧΕ, από την πλευρά της, δεν αναμένει η κίνηση αυτή να έχει σημαντική επίδραση στην αποτίμηση της Alpha Bank, ενώ διατηρεί τη σύσταση ”buy”. Όπως αναφέρει στο πρωινό της report η χρηματιστηριακή, η τράπεζα δεν ανακοίνωσε ότι αναμένει εκ της κίνησης αυτής να υπάρξουν φορολογικά οφέλη.

Η Π&Κ στο πρωινό της report επισημαίνει ότι η προσφορά της Alpha Bank στα 6,50 ευρώ για κάθε μετοχή της Alpha Leasing περιέχει premium 13,6% έναντι της τρέχουσας τιμής της μετοχής της εταιρίας, που η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι είναι στα 5,72 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v