Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΧΑΕ: Αναβάθμιση σε ”buy” από τη Citigroup

Σε αναβάθμιση της σύστασής της από ”hold” σε ”buy” για τη μετοχή της ΕΧΑΕ προχώρησε η Citigroup σε έκθεσή της με ημερομηνπια 27 Φεβρουαρίου, ενώ διατήρησε αμετάβλητη την τιμή-στόχο στα 8,35 ευρώ.

ΕΧΑΕ: Αναβάθμιση σε ”buy” από τη Citigroup
Σε αναβάθμιση της σύστασής της από ”hold” σε ”buy” για τη μετοχή της ΕΧΑΕ προχώρησε η Citigroup σε έκθεσή της με ημερομηνία 27 Φεβρουαρίου, ενώ διατήρησε αμετάβλητη την τιμή-στόχο στα 8,35 ευρώ.

Η Citigroup χαρακτηρίζει την αποτίμηση της ΕΧΑΕ ”ελκυστική”. Αναφορικά με τα κέρδη ανά μετοχή, στην έκθεση αναφέρεται ότι οι υπολογισμοί της Citigroup αναθεωρήθηκαν προκειμένου να εξαιρεθούν υπεραξίες. Αυτό, αναφέρεται, υποδεικνύει ότι το EPS σημείωσε αύξηση κατά 127% το 2003 και αναμένεται να εμφανίσει αύξηση 48% το 2004.

Ο οίκος επισημαίνει τη σημαντική ωφέλεια του χρηματιστηρίου απο την αύξηση του όγκου των συναλλαγών τόσο στο Χ.Α. όσο και στο ΧΠΑ.

Εξάλλου, η Marfin Hellenic σημειώνει, πως η διοίκηση σε τηλεφωνική παρουσίαση για τα αποτελέσματα του 2003, σε αναλυτές την Παρασκευή το απόγευμα, ανέφερε πως οι φόροι του 2003 εκτιμώνται στα 10 εκατ. ευρώ και κατά συνέπεια τα καθαρά κέρδη στα 33,8 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά τα καθαρά κέρδη οι εκτιμήσεις της Marfin κάνουν λόγο για ελαφρώς μικρότερη αύξηση της τάξεως των 32,6 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, σύμφωνα με την διοίκηση, η τρέχουσα αξία χαρτοφυλακίου του ομίλου και των χρηματικών του διαθεσίμων διαμορφώνεται στα 239 εκατ. ευρώ.

Οι υπεραξίες του χαρτοφυλακίου, διευκρίνισε η διοίκηση, θα χρησιμοποιηθούν για να σβήσουν ζημιές αποτίμησης παλαιοτέρων χρήσεων που εμφανίζονται στην μητρική.

Επιπλέον, καταλήγει η Marfin, η διοίκηση ανέφερε πως μελετά την διανομή έκτακτου προμερίσματος από τα κέρδη του 2004, μια απόφαση που θα εξεταστεί τον Ιούνιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v