Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Πίεση στη μετοχή ”βλέπει” η JP Morgan

Αρνητική εμφανίζεται η JP Morgan έναντι της ΔΕΗ. Επ’ αφορμή των αποτελεσμάτων 2003, ο οίκος αναφέρει ότι η μερισματική πολιτική της διοίκησης δεν αρκεί για να αντισταθμίσει τις δυσοίωνες εκτιμήσεις του για την κερδοφορία, ενώ ”βλέπει” πίεση στη μετοχή μεσοπρόθεσμα.

ΔΕΗ: Πίεση στη μετοχή ”βλέπει” η JP Morgan
Ανεπαρκή να αντισταθμίσει τις δυσοίωνες προβλέψεις για την κερδοφορία χαρακτηρίζει η JP Morgan το στόχο που έθεσε η διοίκηση της ΔΕΗ για αύξηση του δείκτη αποπληρωμής μερίσματος (divident payout ratio) στο 60%.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Dow Jones, η JP Morgan βλέπει πίεση στη μετοχή μεσοπρόθεσμα, καθώς η αγορά αναπροσάρμοσε τις απαιτήσεις της λόγω των αποτελεσμάτων του 2003.

Επίσης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του οίκου, οι γενικές εκλογές της 7ης Μαρτίου θα προσθέσουν περαιτέρω αβεβαιότητα στις κρατικές επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα για τη ΔΕΗ, ο οίκος θέτει τιμή στόχο τα 18 ευρώ, ενώ διατηρεί τη σύσταση underweight.

Εξάλλου, στο ημερήσιο report της, η Eurobank Securities αναφέρεται στη μερισματική πολιτική της ΔΕΗ, επισημαίνοντας τόσο την πρόθεσή της διοίκησης να διανείμει μέρισμα ανά μετοχή υψηλότερο του 0,70 ευρώ και το στόχο της για σταθεροποίηση του δείκτη αποπληρωμής μερίσματος στο 60%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v