Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π&Κ: Αισιοδοξία παρέχουν τα αποτελέσματα

Την υπεραπόδοση που έχει παρουσιάσει ο Γενικός Δείκτης από τις αρχές του έτους δικαιολογούν σύμφωνα με την Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ τα βελτιωμένα κέρδη που έχουν καταγράψει στην πλειονότητά τους οι εταιρίες της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ η χρηματιστηριακή μειώνει τη σύσταση της για έκθεση σε μετοχές.

Π&Κ: Αισιοδοξία παρέχουν τα αποτελέσματα
Σε βελτίωση των προβλέψεων οδηγούν σύμφωνα με το εβδομαδιαίο report της Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ (25/2) τα αποτελέσματα που έχουν ανακοινώσει οι εταιρίες της υψηλής κεφαλαιοποίησης .

Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή αναφέρεται στις Εθνική Τράπεζα, Coca – Cola Τρία Έψιλον, ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια και Cosmote.

Ανώτερες των προσδοκιών ήταν επίσης οι ”προτεινόμενες” της Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ Folli Follie και Γερμανός. Εξάλλου, η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως τα αποτελέσματα και οι εξελίξεις γύρω από τις ΔΕΗ και ΟΤΕ ήταν ανάλογα των εκτιμήσεων, ενώ επισημαίνει την ”αρνητική” έκπληξη που εμφάνισε ο κατέχων ηγετική θέση στην κατασκευαστική αγορά όμιλος της Ελληνικής Τεχνοδομικής – Άκτωρ.

Η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ συμπληρώνει πως έπονται τα αποτελέσματα 2003 από τις εταιρίες της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης τα οποία όμως, όπως επισημαίνει, δεν αναμένεται να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην αγορά.

Σε γενικές γραμμές, συνεχίζει η χρηματιστηριακή, η κερδοφορία που έχουν παρουσιάσει οι επιχειρήσεις καταδεικνύουν μια ”καλή χρονιά” η οποία επιβεβαιώνει την σχετική υπεραπόδοση που παρουσίασε ο Γενικός Δείκτης από τις αρχές του έτους.

Τέλος, σημειώνεται πως η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ διαφοροποιεί την άποψή της όσον αφορά τη σύνθεση του χαρτοφυλακίου και μειώνει την έκθεση σε μετοχές σε 85% (από 90%) με το 42,5% να αποτελείται από διεθνείς μετοχικούς τίτλους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v