Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EFG: Διακρίσεις για υπηρεσίες Εισαγωγών-Εξαγωγών

Ως η Καλύτερη Τράπεζα της Χρονιάς στο χώρο των υπηρεσιών και προϊόντων που συνδέονται με τις δραστηριότητες Εισαγωγών – Εξαγωγών για την Ελλάδαεπελέγη για τέταρτη συνεχή χρονιά η Eurobank.

EFG: Διακρίσεις για υπηρεσίες Εισαγωγών-Εξαγωγών
Ως η Καλύτερη Τράπεζα της Χρονιάς στο χώρο των υπηρεσιών και προϊόντων που συνδέονται με τις δραστηριότητες Εισαγωγών – Εξαγωγών για την Ελλάδα (Best Trade Finance Bank in Greece 2009) επελέγη για τέταρτη συνεχή χρονιά η Eurobank από το έγκυρο περιοδικό Global Finance.

Η επιλογή αυτή έγινε μεταξύ τραπεζών που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό από 67 χώρες σε όλο τον κόσμο, με βάση συγκεκριμένα κριτήρια. Ειδικότερα, αξιολογούνται ο όγκος των συναλλαγών, το εύρος διεθνούς κάλυψης, η ποιότητα και οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πελάτες, η ανταγωνιστική τιμολόγηση και οι καινοτόμες τεχνολογίες, ενώ παράλληλα αξιολογείται και το καλύτερο on line σύστημα διαχείρισης συναλλαγών.

Με δήλωσή του ο εκδότης του περιοδικού Global Finance κ. Joseph D. Giarraputo τόνισε ότι «Το μέγεθος των διεθνών εμπορικών συναλλαγών αναμένεται να μειωθεί για πρώτη φορά από το 1982, αλλά ο τομέας των υπηρεσιών Trade Finance συνεχίζει να αναπτύσσεται καθώς οι εξαγωγείς και οι εισαγωγείς επιθυμούν να διαχειριστούν τους εμπορικούς τους κινδύνους ακόμα πιο αποτελεσματικά. Έχουμε επιλέξει τις Τράπεζες στις οποίες μπορούν να βασιστούν επιχειρήσεις για την χρηματοδότηση των διεθνών εμπορικών τους δραστηριοτήτων και για την παροχή άλλων σχετικών με το εμπόριο υπηρεσιών».

Επίσης, το διεθνούς κύρους οικονομικό περιοδικό World Finance θεσμοθέτησε για πρώτη φορά φέτος βραβείο για την Καλύτερη Τράπεζα της Χρονιάς στο χώρο των υπηρεσιών Εισαγωγών – Εξαγωγών (Trade Finance) για την Ελλάδα (Best Trade Finance Bank in Greece 2008) και ανέδειξε την Τράπεζα Eurobank EFG ως νικήτρια του συγκεκριμένου τίτλου. Βασικά κριτήρια για την αξιολόγηση αποτέλεσαν τόσο το πελατοκεντρικό μοντέλο προσέγγισης της Τράπεζας, όσο και η ένταξη των υπηρεσιών Trade Finance στον Τομέα Corporate Transaction Banking, ως δείγμα επιτυχημένης δομής η οποία έχει ήδη υιοθετηθεί από διεθνή Τραπεζικά Ιδρύματα που παρέχουν συναφείς Υπηρεσίες.

Διεθνή διάκριση κατέκτησε και η Eurobank EFG Factors καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση πανευρωπαϊκά στον τομέα του Εξαγωγικού Factoring ενώ αντιστοίχως στην παγκόσμια κατάταξη καταλαμβάνει την τέταρτη θέση στον τομέα του Διεθνούς Factoring (Εισαγωγικό & Εξαγωγικό). Τη διάκριση αυτή έλαβε η εταιρεία για το 2007, κατά τη διάρκεια του 40ου ετήσιου διεθνούς συνεδρίου της Factors Chain International (FCI) που πραγματοποιήθηκε στο Κιότο της Ιαπωνίας τον Σεπτέμβριο 2008.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της FCI που ανακοινώθηκαν στο Κιότο, η Eurobank EFG Factors συγκαταλέγεται μεταξύ των πέντε καλύτερων εταιρειών στον τομέα του Εξαγωγικού Factoring σε παγκόσμια κλίμακα επί του συνόλου των 240 εταιρειών - μελών της FCI από 63 χώρες.

Ο τζίρος της Eurobank EFG Factors στο διεθνές Factoring σημείωσε αύξηση της τάξης του 44% στο διάστημα Ιανουαρίου - Αυγούστου 2008 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο για το έτος 2007. Το δε μερίδιο αγοράς ξεπερνά το 54%. Σημειώνεται ότι πέρυσι η Eurobank EFG Factors κατείχε την 5η θέση στην Ευρώπη και την 9η θέση παγκοσμίως στον τομέα του Διεθνούς factoring.

Την πρώτη θέση στην ελληνική αγορά έχει κατακτήσει και το Forfaiting της Eurobank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v