Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Σύσταση ”outperform” από Eurobank Sec

Τη σύσταση ”outperform” διατηρεί η Eurobank Sec για τη μετοχή της Alpha Bank, η οποία, όπως επισημαίνει, παραμένει η βασική της επιλογή από τον τραπεζικό κλάδο, και διαπραγματεύεται 14,6 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη ανά μετοχή του 2004.

Alpha Bank: Σύσταση ”outperform” από Eurobank Sec
Σύσταση ”outperform” διατηρεί η Eurobank Securities για τη μετοχή της Alpha Bank όπως αναφέρει σε σχετική της ανάλυση με ημερομηνία 25 Φεβρουαρίου 2004.

Η Eurobank Securities σχολιάζοντας τα μεγέθη που ανακοίνωσε η Τράπεζα για τη χρήση του 2003 αναφέρει πως η Alpha Bank επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις όσον αφορούσαν στην ανάκαμψη της κερδοφορίας για την πλειονότητα των ελληνικών τραπεζών.

Επίσης, η χρηματιστηριακή τονίζει πως η μετοχή της Alpha Bank παραμένει η βασική της επιλογή από τον τραπεζικό κλάδο ως αποτέλεσμα της βελτίωσης της αποδοτικότητας, της αύξησης του μεριδίου αγοράς, αλλά και της λογικής τιμολόγησης (ιδιαίτερα μετά την πρόσφατη επανεκτίμηση μέρους των ακινήτων).

Η Eurobank Securities συμπληρώνει πως η μετοχή της Alpha Bank διαπραγματεύεται 14,6 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2004, επίπεδο το οποίο όπως επισημαίνει κρίνει ”ελκυστικό” δεδομένου αφενός του θετικού momentum της κερδοφορίας και αφετέρου της υψηλής απόδοσης ιδίων κεφαλαίων (ROE).

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως ως αποτέλεσμα της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του 2003 προχώρησε σε αναθεώρηση των προβλέψεών της για τα μεγέθη της Alpha Bank στη χρήση του 2004 ώστε να αποτυπώσει την τρέχουσα δυναμική της – όπως επισημαίνει.

Σε αυτό το πλαίσιο αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για τα καθαρά έσοδα από τόκους (στα 1,026 δισ. ευρώ από 941 εκατ. ευρώ πριν), ενώ από την άλλη χαμήλωσε οριακά τις προβλέψεις της για τα έσοδα από τις βασικές τραπεζικές δραστηριότητες.

Οι εν λόγω αναθεωρήσεις οδήγησαν σε κατά 7,7% προς τα πάνω αναθεώρηση των εκτιμήσεων της Eurobank Securities σχετικά με τα κέρδη μετά από φόρους τα οποία αναμένεται να φτάσουν στα 313 εκατ. ευρώ από 290 εκατ. ευρώ που προέβλεπε πριν.

Τα κέρδη ανά μετοχή του 2004 αναμένεται να φτάσουν στα 1,60 ευρώ, από 1,45 ευρώ του 2003.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v