Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα κεφάλαια των ΑΧΕΠΕΥ στο σημερινό ΔΣ της ΕΚ

Το ζήτημα επάρκειας ιδίων κεφαλαίων των ελληνικών χρηματιστηριακών εταιριών που τους τελευταίους μήνες αποτελεί πρόβλημα για κάποιες ΑΧΕΠΕΥ θα απασχολήσει σύμφωνα με πληροφορίες του "Ε" τα μέλη του Δ.Σ.

Τα κεφάλαια των ΑΧΕΠΕΥ στο σημερινό ΔΣ της ΕΚ
Το ζήτημα επάρκειας ιδίων κεφαλαίων των ελληνικών χρηματιστηριακών εταιριών, το οποίο τους τελευταίους μήνες αποτελεί πρόβλημα για κάποιες ΑΧΕΠΕΥ, θα απασχολήσει σύμφωνα με πληροφορίες του "Ε" τα μέλη του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στη σημερινή τους συνεδρίαση.

Η Ε.Κ. αναμένεται να ασχοληθεί με τέσσερις περιπτώσεις ΑΧΕΠΕΥ, για τις οποίες υπάρχει σχετική εισήγηση να προβούν σε σύντομο χρονικό διάστημα σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, προκειμένου οι τρεις από αυτές να διατηρήσουν το δικαίωμα αναδοχής και η τέταρτη να συνεχίσει τη λειτουργία της.

Θεωρείται όμως πιθανό να μην υπάρξει τελική απόφαση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, αφού σύμφωνα με πληροφορίες εκφράζεται σκέψη αναπροσαρμογής των ελάχιστων κεφαλαίων που θα απαιτούνται για τη λειτουργία μιας ΑΧΕΠΕΥ, σε επίπεδα πλησιέστερα στα ευρωπαϊκά.
 
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα τα ελάχιστα κεφάλαια για λειτουργία ΑΧΕΠΕΥ ανέρχονται στο 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ για δικαίωμα αναδοχής στα 5 εκατ. ευρώ.

Ο ΣΜΕΧΑ έχει ζητήσει τα ελάχιστα κεφάλαια να αναπροσαρμοστούν στις 750.000 ευρώ - επίπεδα έξι φορές υψηλότερα από τα ελάχιστα ίδια κεφάλαια (125.000 ευρώ) που απαιτεί για τις ΑΧΕΠΕΥ η MiFID.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v