Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Πώς σχολιάζουν οι αναλυτές τα μεγέθη 2003

Στα υψηλότερα λειτουργικά έξοδα αποδίδουν οι αναλυτές κυρίως τα χαμηλότερα των αναμενομένων αποτελέσματα που ανακοίνωσε η ΔΕΗ για τη χρήση του 2003. Πως σχολιάζουν Εθνική ΑΧΕ, Eurobank Sec και Marfin Hellenic.

ΔΕΗ: Πώς σχολιάζουν οι αναλυτές τα μεγέθη 2003
Χαμηλότερα των εκτιμήσεων της αγοράς κινήθηκαν τα οικονομικά μεγέθη που ανακοίνωσε η ΔΕΗ για τη χρήση του 2003.

Ειδικότερα, η Εθνική ΑΧΕ αναφέρει πως τα EBITDA της ΔΕΗ επιβαρύνθηκαν από τα λειτουργικά κόστη, ενώ συμπληρώνει πως τα έσοδα κινήθηκαν ανάλογα των προβλέψεών της ως αποτέλεσμα της ενισχυμένης ζήτησης.

Επίσης, η Εθνική ΑΧΕ επισημαίνει πως ο καθαρός δανεισμός της ΔΕΗ παρουσίασε υποχώρησε στο σύνολο της χρήσης σε επίπεδα καλύτερα από τις προβλέψεις της, όπως τονίζει.

Εξάλλου, η Eurobank Securities αναφέρει πως οι αποκλίσεις μεταξύ των εκτιμήσεων και των μεγεθών που ανακοίνωσε η ΔΕΗ είναι αποτέλεσμα των λοιπών λειτουργικών εξόδων τα οποία αυξήθηκαν κατά 17,2%.

Η Eurobank Securities επισημαίνει επίσης πως παρά το γεγονός ότι τα μεγέθη που παρουσίασε η ΔΕΗ κινήθηκαν χαμηλότερα των συγκλίνουσων εκτιμήσεων, η αγορά ήταν προετοιμασμένη για πιθανή απόκλιση ως αποτέλεσμα των Ολυμπιακών έργων και κατά συνέπεια τα αποτελέσματα δεν αναμένεται να αποτελέσουν έκπληξη.

Από την πλευρά της, η Marfin Hellenic στο πρωινό της report οι βασικότεροι λόγοι για τους οποίους τα αποτελέσματα της Επιχείρησης δεν επιβεβαίωσαν τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις είναι τρεις.

Συγκεκριμένα, η χρηματιστηριακή αναφέρεται στις επιπτώσεις που είχαν τα έργα που σχετίζονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες τα οποία και επιβάρυναν τα λειτουργικά έξοδα.

Επίσης, η Marfin Hellenic αναφέρεται στις προβλέψεις της Επιχείρησης που σχετίζονται με τη φορολογία για την περίοδο 1992 – 1997 αλλά και αποζημιώσεων που κατέβαλε η ΔΕΗ ως αποτέλεσμα σχετικών δικαστικών αποφάσεων.

Οι δύο τελευταίοι παράγοντες, τονίζει η Marfin, αφαίρεσαν 18 εκατ. ευρώ από τα EBITDA του 2003.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v