Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Πως σχολιάζει η Marfin τα μεγέθη 2003

”Ισχυρά” χαρακτηρίζει η Marfin τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Alpha Bank για τη χρήση του 2003 όπως αναφέρει σε ανάλυση (25/02) όπου μεταξύ άλλων σχολιάζει πως η μετοχή της Τράπεζας διαπραγματεύεται 17 φορές τα κέρδη του 2003 και με premium σε σχέση με τις ευρωπαϊκές τράπεζες.

Alpha Bank: Πως σχολιάζει η Marfin τα μεγέθη 2003
”Ισχυρά”, αν και εντός των εκτιμήσεών της, χαρακτηρίζει η Marfin Hellenic τα μεγέθη που ανακοίνωσε η Alpha Bank στη χρήση του 2003.

Όπως επισημαίνει η χρηματιστηριακή σε σχετικό της report, με ημερομηνία 25 Φεβρουαρίου 2004, η σημαντική βελτίωση της τάξεως του 63% που παρουσίασαν τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, του ομίλου της Alpha Bank είναι αποτέλεσμα αφενός του χαμηλότερου συντελεστή φορολογίας και αφετέρου των μειωμένων δικαιωμάτων μειοψηφίας, αποτέλεσμα της απορρόφησης της Alpha Επενδύσεων.

Μεταξύ άλλων η χρηματιστηριακή αναφέρει πως η μετοχή της Alpha Bank διαπραγματεύεται 17 φορές τα κέρδη του 2003 και με premium σε σχέση τόσο με τις ευρωπαϊκές τράπεζες όσο και με την Εθνική Τράπεζα.

Επίσης, η Marfin Hellenic τονίζει πως ως αποτέλεσμα της αναπροσαρμογής της αξίας των ακινήτων, ο λόγος τιμής προς λογιστική αξία (P/BV) βελτιώθηκε στο 2,27 (από υψηλότερα του 3), με την απόδοση ιδίων κεφαλαίων να διαμορφώνεται στο 18,2%, το οποίο αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο μεταξύ των ελληνικών τραπεζών (που η χρηματιστηριακή παρακολουθεί) αφενός και αφετέρου βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως στην παρούσα φάση διατηρεί τη σύσταση ”neutral” για τη μετοχή της Τράπεζας και πως θα προχωρήσει σε ορισμένες αναπροσαρμογές του μοντέλου της, οι οποίες όμως δεν αναμένεται να είναι σημαντικές, ενώ σημειώνεται πως η τιμή – στόχος ανέρχεται στα 22,10 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v