Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγνατία: Νέες τιμές στόχοι για Πειραιώς - Cosmote

Σε μικρή αναθεώρηση της τιμής στόχου από τα 10,2 στα 10,6 ευρώ για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς προχώρησε η Εγνατία Χρηματιστηριακή, ενώ κατά 15% αναβάθμισε και την τιμή στόχο για την Cosmote, στα 13,80 ευρώ.

Εγνατία: Νέες τιμές στόχοι για Πειραιώς - Cosmote
Σε μικρή αναθεώρηση της τιμής στόχου από τα 10,2 στα 10,6 ευρώ για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς προχώρησε η Εγνατία Χρηματιστηριακή σε report της με ημερομηνία 24 Φεβρουαρίου, ενώ διατηρεί τη σύσταση ”hold”.



Η χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της Τράπεζας Πειραιώς αντίστοιχα των εκτιμήσεων ενώ προβλέπει ότι τα καθαρά κέρδη θα διαμορφωθούν στα 126,8 εκατ. ευρώ και στα 154,1 εκατ. ευρώ για τα έτη 2004 και 2005, αντίστοιχα.

Στις προβλέψεις της Εγνατία ΑΧΕ για την τράπεζα, περιλαμβάνεται και η εκτίμηση ότι τον επόμενο χρόνο τα έσοδα από χρηματοοικονομικές συναλλαγές θα είναι μειωμένα κατά 20%, ενώ τα έκτακτα έσοδα θα είναι χαμηλότερα κατά 15%. Παράλληλα, η χρηματιστηριακή εκτιμά πως θα υπάρξει μια ισχυρή κατά 70% αύξηση στα οργανικά κέρδη του ομίλου.

Το P/E του 2004 εκτιμάται στο 16 και αυτό του 2005 στο 12,9.

Παράλληλα, σε αναβάθμιση τόσο της τιμής στόχου όσο και της σύστασης για τη μετοχή της Cosmote προχώρησε η Εγνατία ΑΧΕ σε ξεχωριστή της ανάλυση με ημερομηνία 25 Φεβρουαρίου.

Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή αναφέρει στην ανάλυσή της ότι η νέα τιμή για την Cosmote είναι τα 13,80 ευρώ, επίπεδο που υποδηλώνει αύξηση 15% σε σχέση με την προηγούμενη τιμή στόχο.

Παράλληλα, η Εγνατία ΑΧΕ αναβαθμίζει τη σύστασή της για τη μετοχή της Cosmote σε accumulate από hold.

Η χρηματιστηριακή σχολιάζει ότι ύστερα από τα αποτελέσματα για τη χρήση του 2003, που ήταν αντίστοιχα των εκτιμήσεών της, προχώρησε σε μικρές αλλαγές όσον αφορά στις προσδοκίες της για το 2004, εκτιμώντας πλέον ότι οι πωλήσεις θα καταγράψουν άνοδο 8,5% το 2004.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v