Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΡΑΙΓ: Πώς σχολιάζουν οι αναλυτές τα αποτελέσματα

Καλύτερα του αναμενομένου ήταν τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Aegean, κυρίως λόγω του υψηλότερου κύκλου εργασιών, αναφέρουν οι αναλυτές, οι οποίοι ωστόσο τονίζουν ότι το 2009 θα είναι δύσκολη χρονιά.

ΑΡΑΙΓ: Πώς σχολιάζουν οι αναλυτές τα αποτελέσματα
Καλύτερα του αναμενομένου ήταν τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Aegean Airlines, κυρίως λόγω του υψηλότερου κύκλου εργασιών που εμφάνισε η εταιρία, αναφέρουν οι αναλυτές, οι οποίοι ωστόσο τονίζουν ότι το 2009, λόγω της παγκόσμιας οικονομίας, θα είναι δύσκολη χρονιά.

Για ισχυρή κερδοφορία το 2008 κάνει λόγο η Citi, η οποία διατηρεί την τιμή-στόχο των 6,9 ευρώ και τη σύσταση 'buy" για την Aegean. Σημειώνει πως οι προοπτικές, όπως αναμενόταν, είναι αρνητικές λόγω του δύσκολου οικονομικού περιβάλλοντος, ενώ χαρακτηρίζει "ελαφρώς αρνητική" την εξέλιξη της πώλησης της Ολυμπιακής στη MIG.

Ικανοποιημένη από τις επιδόσεις της Aegean το δ΄ τρίμηνο δηλώνει η Alpha Finance, εκτιμώντας πως θα συνεχιστούν και κατά το α΄ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης, λόγω της πτώσης των τιμών του πετρελαίου, ενώ θετικά κρίνει και τη διανομή μερίσματος που υποδηλώνει υψηλή μερισματική απόδοση (9,9%). Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, η υψηλότερη κίνηση στην εγχώρια αγορά το δ΄ τρίμηνο και οι χαμηλότερες δαπάνες για καύσιμα βοήθησαν στη διαμόρφωση αποτελεσμάτων υψηλότερων του αναμενομένου. Επιπλέον, σημειώνει, οι δαπάνες διανομής και οι χρεώσεις αεροδρομίου ήταν υψηλότερες του αναμενομένου, κάτι το οποίο όμως αντισταθμίστηκε από τον υψηλότερο κύκλο εργασιών.

Ο υψηλότερος κύκλος εργασιών έδωσε στήριξη στα αποτελέσματα του δ΄ τριμήνου, αναφέρει και η Proton Bank, η οποία υπογραμμίζει πάντως πως με τη ζήτηση να αναμένεται να επιβραδυνθεί τόσο στην εγχώρια όσο και στις διεθνείς η ορατότητα για το 2009 παραμένει περιορισμένη.

Οι καλύτερες του αναμενομένου τάσεις στο πεδίο του κύκλου εργασιών έδωσαν ώθηση στα αποτελέσματα της Aegean, αναφέρει η HSBC. Αν και κάνει λόγο για έξυπνη διαχείριση αποδόσεων, για ήπιο ανταγωνιστικό περιβάλλον και για οφέλη από το πρόγραμμα ανανέωσης του στόλου, τονίζει πως το 2009 θα είναι πολύ δύσκολη χρονιά και οι μακροπρόθεσμοι κίνδυνοι που προέρχονται από την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής θα βάλουν φρένο στις επιδόσεις της μετοχής της αεροπορικής εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v