Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

AXE: Τάση από διεθνείς αγορές και αποτελέσματα

Η βραχυπρόθεσμη εικόνα της αγοράς θα εξαρτηθεί από τις χρηματικές ροές των ξένων θεσμικών και από την ψυχολογία που θα επικρατήσει στα διεθνή χρηματιστήρια, αναφέρουν οι ΑΧΕ. Στο επίκεντρο οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων.

AXE: Τάση από διεθνείς αγορές και αποτελέσματα
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Η Εθνική ΑΧΕ αναφέρει στο πρωινό της report πως η βραχυπρόθεσμη εικόνα της αγοράς θα εξαρτηθεί από τις χρηματικές ροές των ξένων θεσμικών και από την ψυχολογία που θα επικρατήσει στα διεθνή χρηματιστήρια.

Από την πλευρά της, η Marfin Hellenic τονίζει πως η χθεσινή τάση αποκόμισης κερδών, χωρίς διάκριση, οδήγησε χαμηλότερα την αγορά.

Επίσης, η Marfin στο πρωινό της report επισημαίνει πως αισιοδοξεί για τη σημερινή πορεία της μετοχής της Alpha Bank, περιμένοντας πως θα κινηθεί ψηλότερα στο άνοιγμα, μετά τα θετικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η τράπεζα και την απόφαση της διοίκησης για έκδοση 2/10 δωρεάν μετοχών.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών σήμερα θα επικεντρωθεί στον κλάδο των τραπεζών, αναφέρει η Εγνατία ΑΧΕ, η οποία συμπληρώνει πως δεν βλέπει κάποιο γεγονός που στο παρόν μπορεί να αναστρέψει την τάση της αγοράς.

Εξάλλου, η Εurobank Securities σημειώνει ότι η Σοφοκλέους είναι πιθανόν να ακολουθήσει την τάση των διεθνών αγορών σήμερα, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται, όπως υπογραμμίζει, στις μετοχές των εταιρειών που ανακοίνωσαν πρόσφατα ή ανακοινώνουν αποτελέσματα σήμερα.

Επιπλέον, η Merit AXEΠΕΥ αναφέρει πως ψυχολογικά, εφ’ όσον κατά τη σημερινή συνεδρίαση η αγορά κλείσει εκ νέου χαμηλότερα, με τον τζίρο να παραμένει στα αυξημένα επίπεδα των 160 εκατ. ευρώ, θα πρέπει κανείς να σκέπτεται πολύ σοβαρά τη συστηματική αύξηση της ρευστότητας των χαρτοφυλακίων του.

Τι έγινε χθες: Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με πτώση κατά 1,76%, στις 2.422 μονάδες.

Όπως αναφέρει στο πρωινό της report η Εθνική ΑΧΕ, η αγορά παρουσίασε αδυναμία κυρίως λόγω της έλλειψης αγοραστικού ενδιαφέροντος στις τράπεζες και των αυξημένων εντολών πώλησης των θεσμικών στις μετοχές των ΟΤΕ, ΔΕΗ, Εμπορικής και Τράπεζας Πειραιώς. Επιπλέον την αρνητική εικόνα ενίσχυσε η πτωτική πορεία των διεθνών χρηματιστηρίων.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v