Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Αύξηση κερδών 29,1% ”βλέπει” η Marfin

Αύξηση κατά 29,1% εκτιμά η Marfin Hellenic ότι θα εμφανίσουν τα καθαρά κέρδη της Eurobank για το 2003 και θα διαμορφωθούν στα 253 εκατ. ευρώ. Θέτει την τιμή στόχο στα 15,40 ευρώ και διατηρεί τη σύσταση ”neutral”.

Eurobank: Αύξηση κερδών 29,1% ”βλέπει” η Marfin
Αυξημένα κατά 29,1% έως τα 253,2 εκατ. ευρώ αναμένει η Marfin Hellenic τα καθαρά κέρδη της Eurobank για το έτος 2003, όπως προκύπτει από report της χρηματιστηριακής με ημερομηνία 24 Φεβρουαρίου.

Η Marfin επισημαίνει ότι η Eurobank θα δημοσιεύσει τα αποτελέσματά της όχι σε Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, αλλά σε ελληνικά, ενώ θα ξεκινήσει εκ νέου τη δημοσίευση σε ΔΛΠ το 2005.

Τα λειτουργικά έσοδα της τράπεζας εκτιμώνται στα 531 εκατ. ευρώ για το 2003 από 402 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος, ενώ περιθώριο εσόδων από τόκους υπολογίζεται ότι θα παραμείνει στο 3,3%.

Η Marfin θέτει την τιμή στόχο στα 15,40 ευρώ, ενώ διατηρεί τη σύστασή της ”neutral” για τη μετοχή καθώς εκτιμά ότι σε μεγάλο βαθμό το premium που η κατάσταση της τράπεζας δικαιολογεί έναντι του συνόλου του ελληνικού κλάδου αποτιμάται ήδη στα τρέχοντα επίπεδα τιμής.

Επιπλέον, σε τηλεγράφημα του το πρακτορείο Dow Jones αναφέρει πως σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 5 αναλυτών που συγκέντρωσε, τα καθαρά κέρδη της Eurobank θα αυξηθούν κατά 41% και θα ανέλθουν στα 257,37εκατ. ευρώ. Ακόμα, τα καθαρά έσοδα από τόκους αναμένονται περισσότερα κατά 13% το 2003, σε σχέση με το προηγούμενο έτος, διαμορφούμενα στα 816 εκατ. ευρώ από τα 721 εκατ. ευρώ του 2002.

Το πρακτορείο Dow Jones συμπληρώνει πως τα καθαρά λειτουργικά κέρδη της Eurobank, αναμένεται να επηρεαστούν σημαντικά από τα αυξημένα κέρδη από συναλλαγές και τις προσπάθειες της τράπεζας για περιορισμό του κόστους.

Επίσης η Eurobank θα ωφεληθεί από την σημαντική της παρουσία στον τομέα των λιανικών χορηγήσεων, επισημαίνει το πρακτορείο, ενώ η βελτιωμένη πιστωτική ανάπτυξη και το άνοιγμα της σε λιανικά προϊόντα με υψηλότερο περιθώριο κέρδους, αναμένεται να συνδράμουν αξιοσημείωτα στο μέγεθος των καθαρών εσόδων από τόκους.

Η Eurobank θα δημοσιεύσει αποτελέσματα έτους στις 26 Φεβρουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v