Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Σε αποτελέσματα των blue chips το ενδιαφέρον

Τάσεις συσσώρευσης στα τρέχοντα επίπεδα τιμών προβλέπουν οι ΑΧΕ, ενώ όπως εκτιμάται οι διεθνείς αγορές θα δώσουν τον τόνο. Πιθανό θεωρείται το ενδιαφέρον για τις μετοχές των εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης που ανακοινώνουν τα αποτελέσματά τους αυτή την εβδομάδα (Εμπορική, Alpha και ΔΕΗ).

ΑΧΕ: Σε αποτελέσματα των blue chips το ενδιαφέρον
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Τάσεις συσσώρευσης στα τρέχοντα επίπεδα τιμών εκτιμά η Εθνική ΑΧΕ στο πρωινό της report.

Σύμφωνα με τη Marfin Hellenic, η προσοχή των επενδυτών θα εστιαστεί στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων του 2003, ενώ επισημαίνει πως η Εμπορική Τράπεζα θα ανακοινώσει σήμερα αποτελέσματα και αύριο θα ακολουθήσουν αυτά των Alpha Bank, ΔΕΗ και ΟΤΕ.

Επίσης, η Marfin στο πρωινό report της αναφέρεται στη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, υπογραμμίζοντας πως ενδεχομένως θα παραμείνει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μετά την επιβεβαίωση από τη διοίκηση των υψηλών στόχων για το 2004, καθώς και τη μείωση του ρίσκου από την προσαρμογή στα ΔΛΠ λόγω της σωστής καθοδήγησης από τη διοίκηση.

Η Εγνατία ΑΧΕ προβλέπει τάση συσσώρευσης βραχυπρόθεσμα, τονίζοντας ότι η Σοφοκλέους θα επηρεαστεί από την πορεία των ξένων αγορών και το πιθανό ενδιαφέρον για τις μετοχές των εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης που ανακοινώνουν τα αποτελέσματά τους αυτή την εβδομάδα (Εμπορική, Alpha και ΔΕΗ).

Τι έγινε την προηγούμενη εβδομάδα: Σταθεροποιητικά έκλεισε η εβδομάδα στο Χ.Α., με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει στις 2.465,39 μονάδες, αυξημένος κατά 0,12%, ενώ οι μετοχές του FTSE-20 συνέχισαν να κινούνται ανοδικά με εναλλασσόμενους ημερήσιους πρωταγωνιστές, αναφέρει στο εβδομαδιαίο report της η Magna Trust.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τη συνεδρίαση της Πέμπτης, συνεχίζει η Magna Trust, 45 μετοχές βρέθηκαν σε επίπεδο χαμηλότερο από εκείνο στο οποίο βρίσκονταν στο χαμηλό της αγοράς, όταν ο Γενικός Δείκτης ήταν στις 1.450 μονάδες, μεταξύ αυτών και μετοχές του FTSE-20.

Οι αιτίες που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν αυτή την εικόνα εντοπίζονται κυρίως σε ψυχολογικά αίτια που αφορούν περισσότερο μικρά χαρτοφυλάκια, καθώς τόσο το διεθνές κλίμα όσο και τα αποτελέσματα των εταιριών δεν δίνουν αφορμές πιέσεων στη χρηματιστηριακή αγορά, επισημαίνει επίσης η Magna.

Στο ίδιο κλίμα, η Omega Bank κάνει λόγο για μικρή συναλλακτική δραστηριότητα και υποτονικότητα συναλλαγών το περασμένο πενθήμερο.

Τεχνικά, η Omega Bank αναφέρει σαν επίπεδο στήριξης της αγοράς τις 2.440 μονάδες, με την αντίσταση να βρίσκεται 50 μονάδες υψηλότερα, ενώ η διατήρηση του Γενικού Δείκτη σε επίπεδα μεγαλύτερα της προαναφερθείσας στήριξης σημαίνει, σύμφωνα με την Omega, την έναρξη ενός νέου βραχυπρόθεσμου ανοδικού κύκλου με προϋπόθεση την ολοκλήρωση του διαφαινόμενου σχηματισμού βάσης και την πορεία των συναλλαγών.

Τι έγινε την Παρασκευή: Κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με πτώση 0,15% στις 2.465 μονάδες.

Όπως αναφέρει στο πρωινό της report η Εθνική ΑΧΕ, η απουσία του αγοραστικού ενδιαφέροντος των επενδυτών ήταν έκδηλη, οδηγώντας τη Σοφοκλέους σε χαμηλούς όγκους συναλλαγών με περιορισμένο εύρος ενδοσυνεδριακών διακυμάνσεων.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v