Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤΕΝΕΡΓ: Οι ΑΠΕ έδωσαν ώθηση στα κέρδη λένε οι ΑΧΕ

Ισχυρά αλλά χωρίς εκπλήξεις χαρακτηρίζουν οι αναλυτές τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Τέρνα Ενεργειακή για τη χρήση του 2008, σημειώνοντας πως ο κλάδος των ΑΠΕ έδωσε ώθηση στα μεγέθη.

ΤΕΝΕΡΓ: Οι ΑΠΕ έδωσαν ώθηση στα κέρδη λένε οι ΑΧΕ
Ισχυρά αλλά χωρίς εκπλήξεις χαρακτηρίζουν οι αναλυτές τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Τέρνα Ενεργειακή για τη χρήση του 2008, σημειώνοντας πως ο κλάδος των ΑΠΕ έδωσε ώθηση στα μεγέθη. Αναφορά γίνεται και στην καθυστέρηση επίτευξης του στόχου για την εγκατεστημένη ισχύ της εταιρίας.

Πιο αναλυτικά, η HSBC αναφέρει ότι τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν ήταν ισχυρά, με οδηγό κυρίως τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τα σημαντικά υψηλότερα χρηματοοικονομικά έσοδα. Στα θετικά των αποτελεσμάτων εντάσσει τη διαμόρφωση των λειτουργικών ταμειακών ροών στα 20,6 εκατ. ευρώ το 2008, από -0,3 εκατ. ευρώ το 2007, ενώ αρνητική θεωρεί τη μη εγκατάσταση νέας ισχύος στα αιολικά πάρκα το δ΄ τρίμηνο. Η χρηματιστηριακή τονίζει παράλληλα ότι η Τέρνα Ενεργειακή μεταφέρει για το β΄ εξάμηνο του 2010 την επίτευξη του στόχου για εγκατεστημένη ισχύ 450 MW στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, έναντι του τέλους του τρέχοντος έτους που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη.

Η Deutsche Bank, από την πλευρά της, αναφέρει ότι τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν κινήθηκαν εντός του εύρους των εκτιμήσεών της. Σημειώνει ότι διατηρεί τη θετική της στάση για την Τέρνα Ενεργειακή λόγω του περιθωρίου ανόδου στην τιμή-στόχο που δίνει για τη μετοχή (7 ευρώ), του ισχυρού ισολογισμού της αλλά και των ευνοϊκών οικονομικών όσον αφορά στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Ελλάδα. Η σύσταση για την Τέρνα Ενεργειακή διατηρείται σε "buy".

Οι ισχυρές ενεργειακές πωλήσεις έδωσαν ώθηση στα αποτελέσματα της εταιρίας, σύμφωνα με την Proton Bank, η οποία αναφέρει ότι σε γενικές γραμμές στο δ΄ τρίμηνο τα EBITDA ήταν υψηλότερα του αναμενομένου και τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν εντός του εύρους των προβλέψεων. Εκτιμά ωστόσο πως η σημαντικότερη πτυχή για την εταιρία παραμένει η επίτευξη του στόχου για εγκατεστημένη ισχύ 450 MW, η οποία θα καθυστερήσει τουλάχιστον ένα εξάμηνο.

Στην καθυστέρηση της επίτευξης του στόχου για εγκατεστημένη ισχύ 450MW στέκεται η Εθνική - Π&Κ, η οποία σημειώνει πως δεν υπήρξαν εκπλήξεις από τα αποτελέσματα, ενώ διατηρεί τη σύσταση "outperform" για τη μετοχή της Τέρνα Ενεργειακής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v