Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Η επόμενη ημέρα των ελληνικών αερομεταφορών

Ως αρνητική για την Aegean χαρακτηρίζουν σε γενικές γραμμές οι ΑΧΕ την κατάληξη της Ολυμπιακής στη MIG και βλέπουν "ισχυρό ανταγωνισμό" στους αιθέρες.  

ΑΧΕ: Η επόμενη ημέρα των ελληνικών αερομεταφορών
Ως αρνητική για την Aegean χαρακτηρίζουν σε γενικές γραμμές οι ΑΧΕ την κατάληξη της Ολυμπιακής στη MIG.

Η HSBC επαναλαμβάνει τη θέση της για οφέλη της Aegean βραχυπρόθεσμα από τις αναταράξεις που συνεπάγεται η αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην Ολυμπιακή, αλλά και την αρνητική επίδραση που θα έχει για την εταιρία η ανάδυση ενός ισχυρού παίκτη μακροπρόθεσμα. Ωστόσο, όπως τονίζει η χρηματιστηριακή, η εταιρία προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να ενισχύσει το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα. Εως το ξεκίνημα το απογείου της επιβατικής κίνησης του 2009, θα διαθέτει έναν νέο στόλο airbus, επισημαίνει η HSBC.

Κατά την EFG Eurobank Securities, η είσοδος της MIG θα αλλάξει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στον ελληνικό κλάδο των αερομεταφορών, καθώς η Aegean θα έχει –πιθανότατα να αντιμετωπίσει μια μοντέρνα, οργανωμένη και ανταγωνιστική νέα αεροπορική εταιρία με ισχυρό brandname. Η επιθετική είσοδος της MIG στις αγορές, μάλιστα, τονίζει η χρηματιστηριακή, είναι πιθανόν να αυξήσει το κόστος προσωπικού για την Aegean.

Από την άλλη, η νέα Ολυμπιακή θα χρειαστεί ένα με δύο χρόνια για να ανέλθει στο καλύτερο δυνατό ανταγωνιστικό επίπεδο, ενώ η Aegean είναι κυρίαρχη στην εγχώρια αγορά και αυξάνει ταχύτατα τη διεθνή της παρουσία. Σήμερα η Aegean έχει ισχυρή θέση στην αγορά, χαμηλή βάση κόστους και ισχυρή χρηματοοικονομική θέση που δίνουν στη διοίκηση ευελιξία και ισχυρή άμυνα έναντι του νέο ανταγωνιστή, αναφέρει η Eurobank.

Εκτίμηση της Alpha Finance είναι ότι σταδιακά η MIG θα αναμορφώσει την Ολυμπιακή. Έως τότε όμως, επισημαίνει η χρηματιστηριακή, η Aegean έχει την ευκαιρία να ενισχύσει την παρουσία της έναντι του ανταγωνιστή. Η χρηματιστηριακή αναμένει ισχυρό ανταγωνισμό μεταξύ των δύο εταιριών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v