Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Αύξηση 52% στα κέρδη ”βλέπουν” 10 ΑΧΕ

Αύξηση της τάξης του 52% θα εμφανίσουν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της Τράπεζας Πειραιώς για το έτος 2003, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 10 ελληνικών χρηματιστηριακών, τις οποίες συγκέντρωσε το πρακτορείο Reuters.

Πειραιώς: Αύξηση 52% στα κέρδη ”βλέπουν” 10 ΑΧΕ
Αυξημένα κατά 52% εκτιμούν οι συγκλίνουσες προβλέψεις των αναλυτών ότι θα είναι τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της τράπεζας Πειραιώς για το 2003, εξέλιξη που αποδίδεται στην ενοποίηση της ΕΤΒΑ και στα αυξημένα κέρδη από trading.

Όπως προκύπτει από τις εκτιμήσεις 10 αναλυτών που συγκέντρωσε το πρακτορείο Reuters, ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς αναμένεται να ανακοινώσει ενοποιημένα καθαρά κέρδη ύψους 100 εκατ. ευρώ έναντι 66,2 εκατ. ευρώ, πέρσι.

Όπως αναφέρεται, τα αποτελέσματα της Πειραιώς δεν είναι άμεσα συγκρίσιμα με τo 2002 καθώς η τράπεζα στη χρήση 2002 ενοποιούσε το 58% της ΕΤΒΑ ενώ το 2003 προχώρησε σε πλήρη ενοποίησή της.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους αναμένεται να σημειώσουν αύξηση κατά 8% και να διαμορφωθούν στα 384 εκατ. ευρώ.

Η Τράπεζα Πειραιώς είναι προγραμματισμένο να ανακοινώσει αποτελέσματα έτους στις 19 Φεβρουαρίου, μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης.

Στη δημοσκόπηση του πρακτορείου μετείχαν οι Π&Κ Χρηματιστηριακή, Σίγμα Χρηματιστηριακή, Alpha Χρηματιστηριακή, Marfin Χρηματιστηριακή, EFG Eurobank Χρηματιστηριακή, Eγνατία Χρηματιστηριακή, Δεβλέτογλου Χρηματιστηριακή, Εθνική Χρηματιστηριακή, Κονταλέξης Χρηματιστηριακή και Eurocorp Xρηματιστηριακή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v