Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάλυση της Π&Κ για τις ακτοπλοϊκές

Βελτίωση της υπάρχουσας δυναμικής στις αγορές της Αδριατικής και του Αιγαίου εκτιμά η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ ότι εμφανίζει ο κλάδος των ακτοπλοϊκών. H τιμή στόχος για τις Μινωικές είναι στα 3 ευρώ (overweight), για τον Στρίντζη στα 1,7 ευρώ (underweight) και ΕΠΑΤΤ, στα 4,9 ευρώ (overweight).

Ανάλυση της Π&Κ για τις ακτοπλοϊκές
Την κάλυψη του κλάδου της ακτοπλοΐας ξεκινά εκ νέου η Π&Κ Χρηματιστηριακή σε έκθεσή της με ημερομηνία 11 Φεβρουαρίου, ως αποτέλεσμα της δυναμικής που αναπτύσσει ο κλάδος σε δύο αγορές- κλειδιά.

Πρώτον, σε αυτήν της Αδριατικής λόγω κυρίως της αποεπένδυσης, μέσω της απόσυρσης ενός αριθμού πλοίων εκ μέρους και των τριών βασικών παικτών του κλάδου, κάτι το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της λειτουργικής επάρκειας και την αύξηση της πληρότητας των δρομολογίων, όπως επισημαίνεται.

Η δεύτερη αγορά στην οποία παρατηρούνται θετικές εξελίξεις είναι αυτή του Αιγαίου, όπου η είσοδος νέων, μοντέρνων πλοίων, προερχομένων κυρίως από την Αδριατική, έδωσε ώθηση στην επιβατική κίνηση.

Οι πωλήσεις πλοίων, αναφέρει η Π&Κ βελτίωσαν τις συνολικές ταμειακές ροές του κλάδου, ενώ θετικές ήταν οι εξελίξεις και στις τιμές των καυσίμων λόγω της υποχώρησης του ευρώ. Παρά τις αποεπενδύσεις, επισημαίνει η Π&Κ, οι τρεις παίκτες κατάφεραν να αυξήσουν το μερίδιο σε μια αγορά που εμφανίζει ελαφριά κάμψη.

Ανάμεσα στις Μινωικές, τον Στρίντζη και τις Επιχειρήσεις Αττικής η Π&Κ προτιμά τη μετοχή της πρώτης, θέτοντας ως τιμή στόχο τα 3 ευρώ και συνιστώντας overweight.

Για τη Στρίντζης η τιμή τίθεται στα 1,7 ευρώ ανά μετοχή και η σύσταση είναι underweight, ενώ για τις Επιχειρήσεις Αττικής, η τιμή στόχος είναι στα 4,9 ευρώ και η σύσταση overweight.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v