Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Beta AXE: Τα συν και πλην της Intramet

Δεν διατηρεί αμφιβολίες ως προς την κάλυψη της έκδοσης ύψους 10 εκατ. ευρώ της Intramet, η Beta ΑΧΕ, ενώ συμπληρώνει πως το μέγεθος και η αποτίμηση της έκδοσης είναι λογικά, αν και θα επιθυμούσε ένα υψηλότερο ”discount” λόγω της εξάρτησης της Intramet από την Ιντρακόμ. Επενδυτικοί κίνδυνοι και πλεονεκτήματα.

Beta AXE: Τα συν και πλην της Intramet
Δεν διατηρεί αμφιβολίες ως προς την κάλυψη της έκδοσης, ύψους 10 εκατ. ευρώ περίπου της Intramet, η Beta Χρηματιστηριακή.

Ειδικότερα, σε report της με ημερομηνία 17/2/2004, η Beta αναφέρει πως το μέγεθος και η αποτίμηση της έκδοσης είναι λογικά, αν και θα επιθυμούσε, όπως επισημαίνει, ένα υψηλότερο ”discount” λόγω της εξάρτησης της Intramet από την Ιντρακόμ.

Σημειώνεται ότι η δημόσια εγγραφή της Intramet για την είσοδό της στην Κύρια Αγορά του Χ.Α. θα πραγματοποιηθεί από τις 17 μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου.

Το εύρος της τιμής διάθεσης ορίσθηκε στα 1,77 ευρώ το κατώτατο και στα 1,94 ευρώ το ανώτατο.

Η αποτίμηση της Intramet τονίζει η AXE, ανέρχεται περίπου σε 40,2 εκατ. ευρώ που αντιστοιχεί σε λόγο EV/EBITDA της τάξεως του 5,9 συμπληρώνοντας πως είναι αντίστοιχη με της εταιρίας Ρόκας και αρκετά ελκυστικότερη της Μέτκα, εταιρειών του ίδιου κλάδου των μεταλλικών κατασκευών.

Σε σχέση με τους επενδυτικούς κινδύνους που αναφέρονται στο ενημερωτικό δελτίο η Beta θεωρεί ως βασικό την εξάρτηση της Intramet από τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών δεδομένου ότι το 80% του κύκλου εργασιών της εταιρίας για την χρήση 2002 προέρχεται από έργα που αφορούν τον προαναφερθέντα κλάδο .

Επίσης, την η ΑΧΕ ξεχωρίζει μεταξύ των κινδύνων την σημαντική εξάρτηση του κύκλου εργασιών της εταιρίας από την μητρική της Ιντρακόμ (13,6% το 2002) και την θυγατρική της μητρικής Ιντρακόμ Κατασκευές (13,4% στην χρήση 2002).

Αντίθετα, από τα πλεονεκτήματα της Intramet η Beta στέκεται κυρίως στο υψηλό αυξανόμενο περιθώριο των κερδών προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) και στο γεγονός ότι σημαντικό ποσοστό μετοχών, της τάξεως του 97,5%, δεσμεύεται πριν την έκδοση για το πρώτο εξάμηνο.

Ακόμα, στα θετικά της Intramet η AXE περιλαμβάνει και την τρίτη θέση που κατέχει η εταιρία, με βάση τον κύκλο εργασιών του 2002, στον κλάδο των μεταλλικών κατασκευών, μετά την Μέτκα και την Ε.ΒΙ.Ε.Σ.Κ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v