Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΦΟΛΙ: Αναμένεται αύξηση κερδών 67% από 10 ΑΧΕ

Aύξηση 67% της κερδοφορίας της αναμένεται να ανακοινώσει η Folli Follie για τη χρήση του 2003, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 10 αναλυτών, λόγω της ενοποίησης των ΚΑΕ και της συνεχιζόμενης ενίσχυσης των πωλήσεων στις περισσότερες αγορές της το δ΄ τρίμηνο.

ΦΟΛΙ: Αναμένεται αύξηση κερδών 67% από 10 ΑΧΕ
Aύξηση 67% της κερδοφορίας της αναμένεται να ανακοινώσει η Folli Follie για τη χρήση του 2003, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 10 αναλυτών.

Η αύξηση αποδίδεται στην ενοποίηση των ΚΑΕ και στη συνεχιζόμενη ενίσχυση των πωλήσεων στις περισσότερες αγορές της το δ΄ τρίμηνο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters σε αναλυτές 10 ΑΧΕ, τα ενοποιημένα αποτελέσματα 2003 της Folli Follie δεν είναι άμεσα συγκρίσιμα με τα περυσινά, καθώς περιλαμβάνουν την συμμετοχή στα ΚΑΕ, καθώς και έκτακτο μέρισμα 5,2 εκατ. ευρώ που κατέβαλαν τα ΚΑΕ για τη χρήση του 2002.

Η Folli Follie ξεκίνησε την ενοποίηση των ΚΑΕ στο πρώτο εξάμηνο του 2003, αφού αύξησε το ποσοστό της στο 24,7% από 4,7% τον Ιούνιο πέρυσι.

Σύμφωνα με τον μέσο όρο των προβλέψεων των 10 αναλυτών, τα καθαρά κέρδη της Folli Follie αναμένεται να αυξηθούν 67,32% στα 43,07 εκατ. ευρώ, με την ανατίμηση του ευρώ να επηρεάζει αρνητικά τις πωλήσεις, αλλά να συμβάλλει στη συγκράτηση του κόστους.

Όπως αναφέρεται στο τηλεγράφημα, οι αναλυτές σχολίασαν ότι η ενίσχυση του γεν έναντι του δολαρίου μείωσε το κόστος παραγωγής στην μεγαλύτερη της αγορά, την Ασία, βελτιώνοντας έτσι το περιθώριο μεικτού κέρδους.

Η Folli Follie είχε το εννιάμηνο, δίκτυο 234 καταστημάτων σε 20 χώρες, με επίκεντρο την Ασία και την Ιαπωνία, όπου οι πωλήσεις συνεισέφεραν ποσοστό 42% και 24% αντίστοιχα στις συνολικές πωλήσεις.

Τα προ φόρων κέρδη μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας αναμένεται να ανέλθουν στα 56,20 εκατ. ευρώ το 2003, ενισχυμένα κατά 71,86%.

Οι πωλήσεις αναμένεται να διαμορφωθούν στα 160,77 εκατ. ευρώ, ενισχυμένες κατά 22,16%.

Υπενθυμίζεται ότι η Folli Follie θα ανακοινώσει αποτελέσματα χρήσης 2003 στις 19 Φεβρουαρίου μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

Στη δημοσκόπηση παρείχαν τις προβλέψεις τους οι Alpha Finance, Artion Χρηματιστηριακή, Δεβλέτογλου Χρηματιστηριακή, Εγνατία Χρηματιστηριακή, Εθνική Χρηματιστηριακή, EFG Eurobank Χρηματιστηριακή, Eurocorp Χρηματιστηριακή, Marfin Hellenic Χρηματιστηριακή, Π&Κ Χρηματιστηριακή και UBS.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v