Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προς αναζήτηση 3 δισ. μέσω του 10ετούς ομολόγου

Ποσό από 3 δισ. ευρώ και πάνω αναζητά στις διεθνείς αγορές ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους μέσω της κοινοπρακτικής έκδοσης δεκαετούς ομολόγου.  Οι 5 κύριοι ανάδοχοι.

  • της Ελενας Λάσκαρη
Προς αναζήτηση 3 δισ. μέσω του 10ετούς ομολόγου
Ποσό από 3 δισ. ευρώ και πάνω αναζητά στις διεθνείς αγορές ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους μέσω της κοινοπρακτικής έκδοσης δεκαετούς ομολόγου.

Το βιβλίο προσφορών θα ανοίξει ενδεχομένως ακόμα και σήμερα ή το αργότερο αύριο και το επιτόκιο αναμένεται να διαμορφωθεί, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, στην περιοχή του 5,80% - 6%.

Αρμόδιο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών αναγνωρίζει ότι το κόστος δανεισμού είναι υψηλό, προσθέτει όμως πως "το βασικό στην παρούσα συγκυρία με την έντονη μεταβλητότητα είναι να καλύψουμε τις ανάγκες μας".
 
Μέχρι σήμερα το ελληνικό δημόσιο έχει δανειστεί 18,5 δισ. ευρώ, έχοντας καλύψει πλήρως τις λήξεις του πρώτου τριμήνου και εντός του πρώτου εξαμήνου του έτους σχεδιάζεται η κάλυψη του 70% - 80% του συνολικού δανειακού προγράμματος του Δημοσίου για φέτος.

Κύριοι ανάδοχοι για την κοινοπρακτική έκδοση του νέου 10ετούς ομολόγου αναφοράς λήξεως 20 Ιουλίου 2019 ορίστηκαν οι BNP PARIBAS ,CREDIT SUISSE, DEUTSCHE BANK, MORGAN STANLEY και NATIONAL BANK, ενώ λοιποί ανάδοχοι της έκδοσης θα είναι οι υπόλοιποι βασικοί διαπραγματευτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v