Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγνατία ΑΧΕ: Τάσεις σταθεροποίησης εν όψει εκλογών

Θετικό εκτιμά η Εγνατία ΑΧΕ ότι παραμένει το κλίμα στην ελληνική αγορά, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η προεκλογική περίοδος δημιουργεί επιφυλάξεις, με το αγοραστικό ενδιαφέρον να ενισχύεται όταν πλησιάζει τις 2.400 μονάδες και να εξασθενεί κοντά στο επίπεδο αντίστασης των 2.500 μονάδων.

Εγνατία ΑΧΕ: Τάσεις σταθεροποίησης εν όψει εκλογών
Θετικό εκτιμά η Εγνατία ΑΧΕ ότι παραμένει το κλίμα στην ελληνική αγορά, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η προεκλογική περίοδος αποτρέπει περαιτέρω τοποθετήσεις, με το αγοραστικό ενδιαφέρον να ενισχύεται όταν πλησιάζει τις 2.400 μονάδες και να εξασθενεί κοντά στο επίπεδο αντίστασης των 2.500 μονάδων.

Ειδικότερα, στην ανάλυσή της η Εγνατία ΑΧΕ επισημαίνει ότι οι επενδυτές στην ελληνική αγορά τηρούν επιφυλακτική στάση, που αναδεικνύεται και από τη συσσώρευση των τιμών.

Η χρηματιστηριακή τονίζει ακόμη ότι η αβεβαιότητα για την έκβαση των εκλογών, αλλά και οι προσδοκίες για τα εταιρικά αποτελέσματα της χρήσης 2003 έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο για τη διαμόρφωση της τάσης των επενδυτών.

Σύμφωνα με την Εγνατία ΑΧΕ, η ελληνική αγορά δύσκολα θα ξεφύγει από αυτό το κλίμα σταθεροποίησης πριν από τις εκλογές στις 7 Μαρτίου, και όσο διαρκεί η περίοδος ανακοινώσεων των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Μάλιστα, επισημαίνει η Εγνατία ΑΧΕ, η εκτίμηση αυτή ενισχύεται και από την αντίδραση της αγοράς στα θετικά αποτελέσματα της Εθνικής Τράπεζας, η οποία έδειξε ότι οι επενδυτές είχαν ήδη προεξοφλήσει τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα και τις θετικές προπτικές που έδωσε η διοίκηση.

Ωστόσο, η Εγνατία ΑΧΕ αισιοδοξεί ότι εάν ακολουθήσουν περαιτέρω θετικές ανακοινώσεις και από άλλες μεγάλες τράπεζες, είναι πιθανό να αναζωογονηθεί το ενδιαφέρον για τον τραπεζικό κλάδο.

Όσον αφορά στα αποτελέσματα του 2003, η χρηματιστηριακή συνολικά αναμένει θετική εικόνα με ελάχιστες αρνητικές εκπλήξεις. Ειδικότερα, κάνει λόγο για αύξηση των κερδών ανά μετοχή της τάξης του 38% και περαιτέρω αύξηση 14,2% το 2004.

Παράλληλα, η Εγνατία ΑΧΕ διατηρεί τις θετικές συστάσεις της ύστερα και από τις πρόσφατες αναβαθμίσεις για τις ΟΠΑΠ, Σαράντης, Επιχειρήσεις Αττικής και Jumbo, ενώ στην ”buying list” περιλαμβάνει τις Μαΐλλης, Γερμανός, Folli Follie, Intralot, Hyatt, Τιτάν, Imako και Elmec.

Εξάλλου, επισημαίνει ότι η Alpha Bank και η Εθνική Τράπεζα παραμένουν οι ”προτεινόμενες” μετοχές της από τον τραπεζικό κλάδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v