Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HSBC: Εκτιμήσεις για Intracom

Αναθεωρεί τη θέση της για την Intracom η HSBC Pantelakis, συνιστώντας ”διακράτηση” από προηγούμενη θέση για ”αγορά”, εκτιμώντας ότι οι δικαστικές εμπλοκές του προέδρου Σ. Κόκκαλη δημιουργούν αρνητικό περιβάλλον.

HSBC: Εκτιμήσεις για Intracom
Τα νομικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο πρόεδρος της Intracom είναι αυτά, που κατά την εκτίμηση της HSBC Pantelakis Securities, δημιουργούν ένα έντονα αρνητικό περιβάλλον για την εταιρία, περιορίζοντας και τις προοπτικές ανάπτυξής της.

Στην έκθεσή του με ημερομηνία 5 Απριλίου, η HSBC Pantelakis σχολιάζει ότι οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο πρόεδρος της Intracom, κ. Σωκράτης Κόκκαλης, για διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος, ενισχύει την ιδιαιτερότητα του πολιτικού προφίλ της Intracom.

Παράλληλα, ενισχύει τις ανησυχίες σχετικά με τη σύναψη νέων συμβολαίων, ειδικά αυτών που συνδέονται με τον ΟΤΕ, ο οποίος παραμένει ο μεγαλύτερος πελάτης της Intracom, αντιστοιχώντας σε πάνω από το 50% των πωλήσεων του ομίλου για το 2001.

Επιπλέον, τα αποτελέσματα του 2001 ήταν αντίστοιχα με τις εκτιμήσεις της HSBC. Ωστόσο, ο διεθνής οίκος αναμένει χαμηλότερα αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2002, κυρίως λόγω της επιβράδυνσης των δραστηριοτήτων της εταιρίας στη Ρουμανία, ενώ ανάκαμψη των κερδών δεν αναμένεται μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Την ίδια στιγμή, η HSBC συνιστά στους επενδυτές ”διακράτηση” της μετοχής της Intracom, σε σχέση με την προηγούμενη σύσταση για ”αγορά”, ενώ αντίθετα θέτει τιμή στόχο τα 10,30 ευρώ (8,14 ευρώ η τρέχουσα).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v