Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Πώς είδαν οι αναλυτές το Q4

Τα κέρδη της Τράπεζας Πειραιώς από τις βασικές τραπεζικές εργασίες διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των προσδοκιών ενώ καταγράφεται και επιδείνωση στην ποιότητα ενεργητικού σε τριμηνιαία βάση, σημειώνει η HSBC.

Πειραιώς: Πώς είδαν οι αναλυτές το Q4
Τα κέρδη της Τράπεζας Πειραιώς από τις βασικές τραπεζικές εργασίες διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των προσδοκιών ενώ καταγράφεται και επιδείνωση στην ποιότητα ενεργητικού σε τριμηνιαία βάση, σημειώνει η HSBC σε έκθεσή της μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων 2008. 

Παράλληλα, επισημαίνει την ισχνότερη των προσδοκιών παραγωγή βασικών εσόδων λόγω μείωσης των spread καταθέσεων στην Ελλάδα και επιβράδυνσης στην αύξηση των χορηγήσεων του ομίλου. 

Η HSBC υπογραμμίζει ότι την προβληματίζει το γεγονός ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια διαμορφώνονται στο 3,6% του συνόλου, δεδομένου ότι η αύξηση των δανείων σε τριμηνιαία βάση ήταν μηδενική.   

Η χρηματιστηριακή διατηρεί την τιμή-στόχο των 6 ευρώ και τη σύσταση "neutral" για τη μετοχή. 
  
Εν τω μεταξύ, η Εθνική-Π&Κ σημειώνει ότι η τράπεζα ανακοίνωσε ζημιογόνο δ' τρίμηνο, πολύ χαμηλότερα των εκτιμήσεων λόγω επιπρόσθετων προβλέψεων ύψους 215 εκατ. ευρώ εν όψει επιδεινούμενου περιβάλλοντος. 

Τα καθαρά κέρδη επηρεάστικαν επίσης και από ζημιές από συναλλαγές, προσθέτει. 

Όπως επισημαίνει, η Τράπεζα Πειραιώς υιοθετεί στρατηγική αντίστοιχη με τις τάσεις που παρατηρούνται τελευταίως στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο και εκτιμά ότι κινούνται στη σωστή κατεύθυνση.

Παραμένει "neutral" για τη μετοχή, καθώς η ορατότητα παραμένει σχετικά περιορισμένη, τονίζει η Εθνική-Π&Κ. 
  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v