Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΠΑ: Αναπροσαρμόζεται ο δείκτης Mid 40

Εγκρίθηκε, η αναπροσαρμογή του δείκτη FTSE/ASE Mid 40 και των χαρακτηριστικών των ΣΜΕ και δικαιωμάτων που διαπραγματεύονται επί του δείκτη αυτού. Τι αλλάζει στην διαπραγμάτευση ΣΜΕ και options του FT 40 από τις 18 Φεβρουαρίου.

ΧΠΑ: Αναπροσαρμόζεται ο δείκτης Mid 40
Εγκρίθηκε, η αναπροσαρμογή του δείκτη FTSE/ASE Mid 40 και των χαρακτηριστικών των ΣΜΕ και δικαιωμάτων που διαπραγματεύονται επί του δείκτη αυτού.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, το επίπεδο τιμών στο οποίο θα διαπραγματεύεται ο δείκτης FTSE/ASE Mid 40 θα είναι το δεκαπλάσιο της τρέχουσας τιμής του.

Ακόμα, τα χαρακτηριστικά των ΣΜΕ και δικαιωμάτων επί του δείκτη θα αναπροσαρμοστούν ως προς το μέγεθος του συμβολαίου (Contract Size) το οποίο θα υποδεκαπλασιαστεί σε σχέση με την τρέχουσα τιμή και θα είναι ισούται με 5 ευρώ ανά μονάδα δείκτη.

Επιπλέον, οι αντίστοιχες τιμές άσκησης (Strike Prices) για τα δικαιώματα επί του δείκτη FTSE/ASE Mid 40 θα δεκαπλασιαστούν, ακολουθώντας τη μεταβολή της τιμής του δείκτη.

Ο λόγος των παραπάνω μεταβολών, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, είναι για να διευκολυνθεί η χρήση στρατηγικών σε ΣΜΕ και δικαιώματα επί των δεικτών FTSE/ASE-20 και FTSE/ASE Μid 40 διατηρώντας κοινό βήμα μεταβολή τιμής (tick size) για τα προϊόντα στους 2 δείκτες.

Οι προαναφερθείσες μεταβολές δεν επηρεάζουν καθόλου τη χρηματιστηριακή αξία των θέσεων των επενδυτών σε ΣΜΕ και δικαιώματα επί του δείκτη FTSE/ASE-Mid 40, συνεχίζει η ίδια ανακοίνωση, και θα ισχύσουν από την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2004.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v