Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Μικτή υποδοχή στα μεγέθη από αναλυτές

Μικτή υποδοχή επιφυλάσσουν οι αναλυτές στα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν τα Ελληνικά Πετρέλαια, εστιάζοντας στις καλές επιδόσεις της διύλισης αλλά και στις σημαντικές ζημίες από τα αποθέματα.

ΕΛΠΕ: Μικτή υποδοχή στα μεγέθη από αναλυτές
Μικτή υποδοχή επιφυλάσσουν οι αναλυτές στα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν τα Ελληνικά Πετρέλαια, εστιάζοντας στις καλές επιδόσεις της διύλισης αλλά και στις σημαντικές ζημίες από τα αποθέματα.   

Συνολικά, εστιάζοντας στα αποτελέσματα, η Marfin Analysis δηλώνει αρκετά ικανοποιημένη από τις δραστηριότητες διύλισης και από τις πρωτοβουλίες εξοικονόμησης κόστους, οι οποίες κατά τη χρηματιστηριακή θα πρέπει να αναχαιτίσουν τις επιπτώσεις της αδύναμης οικονομίας, επιτρέποντας ικανοποιητική κερδοφορία για τα ΕΛΠΕ.

Οι προοπτικές του περιθωρίου κέρδους από διύλιση παραμένουν ιδιαίτερα αρνητικές, αναφέρει η χρηματιστηριακή, ενώ επισημαίνει ως θετικό στοιχείο τη δραστική μείωση του χρέους και τη διαβεβαίωση της διοίκησης ότι τα σχέδια αναβάθμισης προχωρούν κανονικά. Τέλος, η χρηματιστηριακή δεν αποκλείει να μειώσει τις εκτιμήσεις της αναφορικά με τις άλλες δραστηριότητες του ομίλου.

Ανώτερα των εκτιμήσεων χαρακτηρίζει η Alpha Finance τα αποτελέσματα σε επίπεδο EBITDA. Αν και τα καθαρά κέρδη ήταν αρνητικά, επηρεασμένα από τις αυξανόμενες ζημίες των αποθεμάτων, οι ταμειακές ροές ήταν ισχυρές και στήριξαν τη διανομή του προτεινόμενου μερίσματος του 0,45 ευρώ.

Μικτά χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα η Proton Bank, ωστόσο επισημαίνει την επίδοση της καθαρής διύλισης, η οποία ξεπέρασε τις εκτιμήσεις. Η επανεκτίμηση των ζημιών που σχετίζονται με τα αποθέματα ήταν χειρότερη ακόμη και από τις αναθεωρημένες προβλέψεις της Proton, η οποία ωστόσο θεωρεί ότι η κίνηση της τιμής των καυσίμων που παρατηρήθηκε στο τέταρτο τρίμηνο του έτους δεν ήταν φυσιολογική και δεν θα επαναληφθεί εύκολα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v