Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

AXE: Tα blue chips στο επίκεντρο

Τα blue chips θα παραμείνουν στο επίκεντρο στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης εκτιμούν οι ΑΧΕ. Επίσης, αναμένεται αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον, ιδιαίτερα για τους τίτλους των ΔΕΗ, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.

AXE: Tα blue chips στο επίκεντρο
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Η Εθνική ΑΧΕ αναφέρει στο πρωινό της report πως τα blue chips θα παραμείνουν στο επίκεντρο στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης περιμένοντας αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον, ιδιαίτερα για τους τίτλους των ΔΕΗ, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.

Από την πλευρά της, η Marfin Hellenic, όσον αφορά στη βραχυπρόθεσμη κατεύθυνση της αγοράς, επισημαίνει πως το ενδιαφέρον θα παραμείνει στραμμένο στις εταιρικές ανακοινώσεις αποτελεσμάτων και στις πολιτικές εξελίξεις.

Ακόμα, στο πρωινό της report η Marfin Hellenic αναφέρεται στη μετοχή της Coca-Cola 3Ε, υπογραμμίζοντας ότι εκτιμά πως θα παραμείνει στο επίκεντρο λόγω της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων αύριο, 12 Φεβρουαρίου, προβλέποντας παράλληλα αυξημένα κέρδη κατά 200% στο 2003, στα 105,8 εκατ. ευρώ.

Εκδήλωση αγοραστικού ενδιαφέροντος από ξένους, κυρίως για τους τίτλους των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Εθνικής, περιμένει η Εγνατία ΑΧΕ. Μια τέτοια εξέλιξη θα στηρίξει την αγορά, αναφέρει η Εγνατία, σε συνδυασμό με το αυξημένο ενδιαφέρον των επενδυτών για τα αποτελέσματα Εθνικής και Coca-Cola 3Ε αύριο.

Εξάλλου, η Εurobank Securities σημειώνει ότι η αγορά είναι πιθανόν να παραμείνει σε θετικό έδαφος σήμερα, υποβοηθούμενη από τη βελτιωμένη ψυχολογία, μετά τη γνωστοποίηση ότι η Ελλάδα δικαιούται νέο πακέτο στήριξης από την Ε.Ε. και την προσδοκία θετικών εταιρικών αποτελεσμάτων χρήσης 2003.

Επιπλέον, η Praxis ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει ότι, παρά την αντίδραση της αγοράς κατά την χθεσινή συνεδρίαση, εκτιμά ότι η τόσο η νευρικότητα τόσο και η επιφυλακτικότητα δεν έχουν εξαλειφθεί, γεγονός που αναμένει να προκαλέσει διακυμάνσεις στην αγορά σήμερα.

Τι έγινε χθες: Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης έκλεισε ανοδικά κατά 0,62%, στις 2.433 μονάδες.

Όπως αναφέρει στο πρωινό της report η Εθνική ΑΧΕ, η αγορά οδηγήθηκε ψηλότερα από το αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον για τους τίτλους των ΟΤΕ (άνοδος 0,83%), ΔΕΗ ( 2,06% ψηλότερα) και ΟΠΑΠ (με κέρδη 4,37%), καθώς οι θεσμικοί επενδυτές που συνεχίζουν την αναδιάρθρωση των χαρτοφυλακίων τους, τις προτιμούν.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v