Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

UBS: Βλέπει "αξία" στην ΕΤΕ

Καλή αξία για την Εθνική βλέπει η UBS σε έκθεσή της για τις τράπεζες και την Ανατολική Ευρώπη, με ημερομηνία 25/02 και τίτλο "Back in the USSR". Σημειώνει ότι παραμένει "αγοραστής" δεδομένης της ρευστότητας της τράπεζας.

UBS: Βλέπει αξία στην ΕΤΕ
Καλή αξία στον τίτλο της Εθνικής βλέπει η UBS σε έκθεσή της για τις τράπεζες και την Ανατολική Ευρώπη, με ημερομηνία 25 Φεβρουαρίου και τίτλο "Back in the USSR".

Ο οίκος επισημαίνει ότι προχωρά σε υποβάθμιση τραπεζικών μετοχών (Raiffeisen) με έκθεση στην αγορά της Ουκρανίας, καθώς δεν διαβλέπει μια "λογική πολιτική αντίδραση" στα εκατομμύρια προβλήματα της χώρας. 

Ωστόσο, θεωρεί επίσης ότι η εικόνα κερδοφορίας και χρηματοδότησης σε πολλές χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης εμφανίζει εντυπωσιακή ανθεκτικότητα, τονίζοντας τις περιπτώσεις της Πολωνίας, της Τσεχίας και της Σλοβακίας, που "πιθανότατα αποτελούν τις πιο ισχυρές οικονομίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Για την Εθνική, η UBS σημειώνει ότι παραμένει "αγοραστής" δεδομένης της ισχυρής της ρευστότητας, της ποιότητας του ισολογισμού της και των υψηλών περιθωρίων προ προβλέψεων. Η έλλειψη έκθεσης στην Ουκρανία και η περιορισμένη έκθεση στη Βουλγαρία, την καθιστούν "ασφαλέστερη" από τους ανταγωνιστές της. 

 
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v