Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ:Σύσταση buy από Smith Barney - Εθνική (update)

Στα 25 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο για τη μετοχή της ΔΕΗ η Smith Barney σε ανάλυσή της, όπου επισημαίνεται ότι η μετοχή διαπραγματεύεται με discount έναντι των ανταγωνιστριών της. Παράλληλα η Εθνική ΑΧΕ διατηρεί τη σύσταση buy για την επιχείρηση, ενώ διατυπώνει τις προβλέψεις της για τα μεγέθη 2003 και το μέρισμα.

ΔΕΗ:Σύσταση buy από Smith Barney - Εθνική (update)
Στα 25 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο για τη μετοχή της ΔΕΗ η Smith Barney σε ανάλυσή της, ενώ τόσο ο διεθνής οίκος όσο και η Εθνική ΑΧΕ, με ξεχωριστή της έκθεση, διατηρούν τη σύσταση buy για την επιχείρηση.

Ειδικότερα, στην έκθεση του οίκου που επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, η Smith Barney προχώρησε στην αύξηση της τιμής στόχου (από την προηγούμενη των 21 ευρώ), μετά την αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για την κερδοφορία του 2005 και του 2006.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα ενδέχεται να προκαλέσει κάποιες διακυμάνσεις στην τιμή της μετοχής βραχυπρόθεσμα, αλλά η ΔΕΗ παραμένει μία από τις ταχύτατα αναπτυσσόμενες εταιρίες κοινής ωφέλειας στην Ευρώπη και διαπραγματεύεται σε discount σε σχέση με τους ανταγωνιστές της.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η Smith Barney διατήρησε την αξιολόγηση ”buy”, ωστόσο, με ”high risk” έναντι ”medium risk”.

Από την πλευρά της η Εθνική ΑΧΕ σε ανάλυσή της με ημερομηνία 6 Φεβρουαρίου, δίνει σύσταση ”buy” για τη μετοχή της ΔΕΗ, στην οποία επισημαίνει ακόμη ότι η τιμή-στόχος βρίσκεται υπό αναθεώρηση.

Η Εθνική ΑΧΕ τονίζει ότι η ΔΕΗ, η οποία πρόκειται να ανακοινώσει ”εξαιρετικά” αποτελέσματα για τη χρήση του 2003 πιθανότατα την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου, θα διανείμει μέρισμα ύψους 72 σεντς, έναντι των εκτιμήσεων της διοίκησης της επιχείρησης για 65 σεντς.

Συγκεκριμένα, η Εθνική ΑΧΕ εκτιμά ότι τα έσοδα του 2003 θα διαμορφωθούν στα 3,896 δισ. ευρώ (+13,9% σε ετήσια βάση), ενώ τα EBITDA αναμένεται ότι θα καταγράψουν άνοδο της τάξης του 15,7%, διαμορφούμενα στα 1,189 δισ. ευρώ.

Τα καθαρά κέρδη της επιχείρησης αναμένεται να διαμορφωθούν στα 323 εκατ. ευρώ ή 1,39 ευρώ ανά μετοχή, έναντι των 94 σεντς ανά μετοχή πέρυσι.

Όσον αφορά στο δ΄ τρίμηνο του 2003, τα έσοδα εκτιμώνται στα 961 εκατ. ευρώ (+6,7% σε ετήσια βάση), ενώ τα EBITDA αναμένεται να διαμορφωθούν στα 290 εκατ. ευρώ (+12,9%). Εξάλλου, η Εθνική ΑΧΕ εκτιμά ότι τα καθαρά κέρδη του τριμήνου θα διαμορφωθούν στα 65 εκατ. ευρώ.

Για το 2004, η Εθνική ΑΧΕ επισημαίνει ότι θετικοί καταλύτες εκτός των Ολυμπιακών Αγώνων θα είναι και οι ισχυροί ρυθμοί ανάπτυξης του ελληνικού ΑΕΠ, ενώ, όπως προσθέτει, την περαιτέρω άνοδο των κερδών θα ενισχύσουν οι αυξήσεις των τιμολογίων, η μείωση του προσωπικού και ο περιορισμός του κόστους μέσω μιας νέας συμφωνίας με τους εργαζομένους, καθώς επίσης οι πετρελαϊκές τιμές, οι διακυμάνσεις στην ισοτιμία ευρώ/δολαρίου και η μείωση των ζημιών της Tellas.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v