Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha: Τι λένε 2 ΑΧΕ για τη νέα σύμβαση εργασίας

Τις νέες αυξήσεις της τάξεως του 8% - 20% που προβλέπει η νέα επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας της Alpha Bank και που αφορά στο προσωπικό της πρώην Ιονικής Τράπεζας σχολιάζουν οι Εθνική ΑΧΕ και Eurobank Securities.

Alpha: Τι λένε 2 ΑΧΕ για τη νέα σύμβαση εργασίας
Στις νέες αυξήσεις της τάξεως του 8% - 20% που αφορούν στην επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας της Alpha Bank αναφέρονται οι Εθνική ΑΧΕ και Eurobank Securities στα πρωινά τους reports (με ημερομηνία 10 Φεβρουαρίου 2004).

Όπως αναφέρει η Eurobank Securities, οι υπάλληλοι της πρώην Ιονικής Τράπεζας θα εξομοιωθούν με εκείνους της Alpha Bank, το οποίο αντιστοιχεί σε αύξηση της τάξεως του 8% σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής, που αφορά στο 25% του συνολικού προσωπικού της Τράπεζας.

Η συγκεκριμένη αύξηση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Eurobank Securities, θα επιβαρύνει κατά 2% τα συνολικά έξοδα προσωπικού, ενώ η χρηματιστηριακή προσθέτει πως με βάση τη νέα επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας τα επιδόματα του προσωπικού θα αυξηθούν κατά 10% - 20% αναλόγως της θέσης των εργαζομένων.

Επίσης, σύμφωνα με την Eurobank Securities, η Τράπεζα υιοθέτησε και ένα νέο σύστημα που παρέχει bonus, ενώ επισημαίνει πως η νέα σύμβαση μένει να υπογραφεί.

Από την πλευρά της η Εθνική ΑΧΕ επισημαίνει πως με βάση τη νέα σύμβαση εργασίας οι αυξήσεις θα είναι της τάξεως του 8% - 20%, ενώ τονίζει πως οι συγκεκριμένες αυξήσεις θα έχουν επιπτώσεις στη βάση του κόστους της Alpha Bank για τη χρήση του 2004.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v