Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγνατία:Τάσεις συσσώρευσης,μεταξύ 2.400-2.550 ο ΓΔ

Με τάσεις συσσώρευσης και μεταξύ 2.440 - 2.550 μονάδων εκτιμά η Εγνατία ΑΧΕ στο εβδομαδιαίο report της (6/2/2004) πως θα κινηθεί η Σοφοκλέους εν όψει της διεξαγωγής των εκλογών και της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του 2003, τα οποία και αναμένεται να αποτελέσουν θετικό καταλύτη τις ερχόμενες εβδομάδες.

Εγνατία:Τάσεις συσσώρευσης,μεταξύ 2.400-2.550 ο ΓΔ
Με τάσεις συσσώρευσης εκτιμά η Εγνατία ΑΧΕ πως θα κινηθεί η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά υπό το πρίσμα της διεξαγωγής των εκλογών, αλλά και της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του 2003, με τον Γενικό Δείκτη να κυμαίνεται μεταξύ 2.400 – 2.550 μονάδων.

Αυτό αναφέρει η χρηματιστηριακή στο εβδομαδιαίο της report με ημερομηνία 6 Φεβρουαρίου 2004, όπου μεταξύ άλλων επισημαίνει πως οι επενδυτές έχουν υιοθετήσει στάση αναμονής ως αποτέλεσμα της αβεβαιότητας που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τις εκλογές, ενώ συμπληρώνει πως η ανακοίνωση των εταιρικών μεγεθών του 2003 θα αποτελέσει θετικό καταλύτη τις ερχόμενες εβδομάδες.

Για τα οικονομικά αποτελέσματα της χρήσης του 2003 η Εγνατία ΑΧΕ εκτιμά πως θα είναι ικανοποιητικά για την πλειονότητα των εταιριών της υψηλής κεφαλαιοποίησης, γεγονός το οποίο αναμένεται να αποτελέσει ”ψήφο εμπιστοσύνης” για τις προβλέψεις της όσον αφορά στο 2004.

Σε γενικές γραμμές, η Εγνατία ΑΧΕ προβλέπει αύξηση 41% στα καθαρά κέρδη μετά από φόρους για το σύνολο των μετοχών που καλύπτει και που αφορούν στο 90% των εταιριών που αποτελούν τον Γενικό Δείκτη και στο 93% των εταιριών του FTSE-20.

Η χρηματιστηριακή αναφέρει παράλληλα πως, με την προϋπόθεση ότι δεν θα σημειωθούν κάποιες σημαντικές εξελίξεις, θα ενισχυθεί η εκτίμησή της για αύξηση για τα κέρδη ανά μετοχή της περιόδου 2003 – 2004 στο 14%, με την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά να διαπραγματεύεται 15,3 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2004, το οποίο τη φέρνει πιο κοντά στον μέσο όρο των ευρωπαϊκών αγορών.

Η Εγνατία ΑΧΕ υπενθυμίζει πως πρόσφατα αναβάθμισε την τιμή – στόχο για τη μετοχή του ΟΠΑΠ στα 14,4 ευρώ ανά μετοχή, ώστε να συμπεριλάβει τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα του 2003, αλλά και τις πολλά υποσχόμενες προοπτικές του Kino.

Επίσης, η χρηματιστηριακή σημειώνει πως αναβάθμισε την τιμή - στόχο της Σαράντης στα 5 ευρώ ανά μετοχή, την τιμή – στόχο των Επιχειρήσεων Αττικής στα 4,5 ευρώ και της Jumbo στα 5,25 ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή μείωσε οριακά την τιμή – στόχο για τη μετοχή της Τεχνικής Ολυμπιακής στα 5,1 ευρώ, από 5,35 ευρώ.

Τέλος, σημειώνεται πως οι μετοχές των Alpha Bank, Εθνικής Τράπεζας, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Coca – Cola Τρία Έψιλον, Μαΐλλης, Folli Follie, Intralot, Hyatt, Τιτάν, Ιμάκο και Elmec παραμένουν στη λίστα των προτεινόμενων μετοχών της Εγνατία ΑΧΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v