Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική - P&K: Ουδέτερη για εγχώριες τράπεζες

Ουδέτερη παραμένει για τον εγχώριο τραπεζικό κλάδο η Εθνική - P&K σε έκθεση (23/2), τονίζοντας ότι η ορατότητα για τα αποτελέσματα είναι περιορισμένη και οι όποιες προβλέψεις είναι παρακινδυνευμένες.

Εθνική - P&K: Ουδέτερη για εγχώριες τράπεζες
Ουδέτερη παραμένει για τον εγχώριο τραπεζικό κλάδο η Εθνική - P&K σε έκθεση (23/2), τονίζοντας ότι η ορατότητα για τα αποτελέσματα των τραπεζών είναι περιορισμένη και οι όποιες προβλέψεις είναι παρακινδυνευμένες.

Η χρηματιστηριακή υποβαθμίζει τη σύσταση για τη μετοχή της Πειραιώς σε neutral, ενώ δηλώνει θετική για την Τράπεζα Κύπρου δεδομένης της ρευστότητας που διαθέτει αλλά και της μικρής έκθεσης στη ΝΑ. Ευρώπη.

Η Εθνική - P&K διατηρεί την τιμή-στόχο της Alpha Bank στα 6,20 ευρώ και τη σύσταση "neutral".

Την ίδια σύσταση ("neutral") επαναδιατυπώνει ακόμη για τις μετοχές των Eurobank (τιμή-στόχος 5,2 ευρώ), Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (4,8 ευρώ) και ΜΡΒ (2 ευρώ).

Από την άλλη πλευρά, οι μετοχές των Αγροτικής (τιμή-στόχος 1,2 ευρώ) και Εμπορικής (τιμή-στόχος 4,9 ευρώ) διατηρούνται "underperform", ενώ η μόνη τραπεζική μετοχή της οποίας η σύσταση θεωρείται "outperform" είναι αυτή της Τράπεζας Κύπρου (τιμή-στόχος 3,1 ευρώ).

Για την Πειραιώς η τιμή-στόχος διατηρείται στα 5,2 ευρώ.

---Εκτιμήσεις για το δ΄ τρίμηνο των τραπεζών

Η Εθνική - P&K προβλέπει ότι η Alpha Bank θα καταγράψει ζημίες 67 εκατ. ευρώ το δ΄ τρίμηνο του 2008, ενώ για την Αγροτική εκτιμά ότι θα παρουσιάσει ζημίες ύψους 41 εκατ. ευρώ.

Για την Εμπορική βλέπει ότι οι ζημίες θα ανέλθουν στα 372 εκατ. ευρώ λόγω υψηλών προβλέψεων. Αναφορικά με τη Eurobank εκτιμά ότι στο δ΄ τρίμηνο του 2008 τα καθαρά κέρδη θα ανέλθουν στα 120 εκατ. ευρώ σημειώνοντας πτώση 34%, ενώ για την Πειραιώς βλέπει υποχώρηση 14%, στα 103 εκατ. ευρώ.

Για τη Marfin Popular Bank οι αναλυτές της χρηματιστηριακής εκτιμούν πτώση 70% των καθαρών κερδών στα 36 εκατ. ευρώ, ενώ για το Τ.Τ. προβλέπουν υποχώρηση 150%, στα 3 εκατ. ευρώ.

Η Εθνική - P&K προβλέπει ότι ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων (από τις εγχώριες δραστηριότητες) θα κυμανθεί περίπου στο 7%.

Επιπροσθέτως εκτιμά ότι ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων από τις δραστηριότητες στη ΝΑ. Ευρώπη θα ενισχυθεί κατά περίπου 10 μονάδες βάσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v