Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Αύξηση κερδών 56% εκτιμούν 11 αναλυτές

Η αύξηση των καθαρών εσόδων από τόκους αλλά και ο περιορισμός των εξόδων αναμένεται να οδηγήσουν υψηλότερα κατά 56% τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της Εθνικής Τράπεζας για τη χρήση του 2003, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 11 αναλυτών που συγκέντρωσε το Reuters.

ΕΤΕ: Αύξηση κερδών 56% εκτιμούν 11 αναλυτές
Αύξηση 56% των ενοποιημένων καθαρών κερδών αναμένεται να ανακοινώσει για το σύνολο της χρήσης 2003 η Εθνική Τράπεζα σε ετήσια βάση, σύμφωνα με εκτιμήσεις έντεκα συνολικά αναλυτών, λόγω της αύξησης των καθαρών εσόδων από τόκους και της συγκράτησης εξόδων.

Σύμφωνα με τον μέσο όρο έντεκα εκτιμήσεων που συγκέντρωσε το πρακτορείο Reuters, ο όμιλος της Εθνικής αναμένεται να ανακοινώσει ενοποιημένα κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας αυξημένα κατά 56% στα 332,28 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική, που διαπραγματεύεται και στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, θα ανακοινώσει αποτελέσματα στις 12 Φεβρουαρίου, μετά το κλείσιμο του χρηματιστηρίου.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η Εθνική Τράπεζα, με την μετοχή της να ενισχύεται 7,9% από τις αρχές του έτους, αναμένεται να ανακοινώσει αύξηση 14,2% στα 95,1 εκατ. ευρώ στα κέρδη από trading λόγω των ευνοϊκών συνθηκών που επικράτησαν στις αγορές κυρίως στο δεύτερο εξάμηνο του 2003.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους αναμένεται να σημειώσουν αύξηση 7,86% στα 1.276,35 εκατ. ευρώ.

Τις προβλέψεις παρείχαν οι UBS, Alpha Χρηματιστηριακή, Marfin Χρηματιστηριακή, Eγνατία Χρηματιστηριακή, Π&Κ Χρηματιστηριακή, Δεβλέτογλου Χρηματιστηριακή, Σίγμα Χρηματιστηριακή, EFG Χρηματιστηριακή, Κάππα Χρηματιστηριακή, Κονταλέξης Χρηματιστηριακή, Eurocorp Xρηματιστηριακή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v