Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπορική: Στις 1.500 μονάδες το επόμενο "οχυρό"

Στη ευρύτερη περιοχή των 1.500 μ. εντοπίζεται η ισχυρότερη στήριξη της τελευταίας εικοσαετίας, γεγονός που δημιουργεί προσδοκίες για αναχαίτιση της πτωτικής ορμής στα επίπεδα αυτά, σημειώνει η Εμπορική.

Εμπορική: Στις 1.500 μονάδες το επόμενο οχυρό
Στη ευρύτερη περιοχή των 1.500 μ. εντοπίζεται η ισχυρότερη στήριξη της τελευταίας εικοσαετίας, γεγονός που δημιουργεί προσδοκίες για αναχαίτιση της πτωτικής ορμής στα επίπεδα αυτά, σημειώνει η Εμπορική στην εβδομαδιαία τεχνική της ανάλυση. 

Όπως επισημαίνει, αποτελεί -μετά την υποχώρηση χαμηλότερα των 2.000 μ.- κομβικό σημείο για τη διαμόρφωση της τάσης σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα. 

Τελικά, σημειώνει, εκτονώθηκε η βραχυχρόνια συσσώρευση τιμών γύρω από τις 1.725 μ., αυξάνοντας σημαντικά τη μεταβλητότητα του Γ.Δ. (σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της), διασπώντας πτωτικά τη στήριξη των 1.710 μ. (χειρότερα από τις εκτιμήσεις της Εμπορικής), διαμορφώνοντας και πάλι καθοδική τάση.

Το ενδιαφέρον τώρα επικεντρώνεται στην επόμενη ζώνη στήριξης των 1.540 - 1.515 μ. (trendline που οριοθετεί την πτωτική τάση του τελευταίου τριμήνου). Σε περίπτωση που διασπαστεί, η αμέσως επόμενη αξιόλογη στήριξη προσδιορίζεται στις 1.462 μ., όπου είχε σημειωθεί η χαμηλότερη τιμή το 2003 και αποτελεί συγχρόνως τη χαμηλότερη τιμή της περιόδου Μάρτιος 1998 - Μάρτιος 2009. 

Ενδεχόμενες ανοδικές κινήσεις θα συναντήσουν αντιστάσεις στα επίπεδα των 1.620 μ. και των 1.690 μ., οι οποίες μόνο αν ξεπεραστούν θα βελτιωθεί η τεχνική εικόνα και θα δημιουργηθούν προσδοκίες για μεγαλύτερη ανοδική κίνηση, αναφέρει η Εμπορική.

Οι επόμενες αντιστάσεις οριοθετούνται στις 1.715 και στις 1.780 μονάδες.

Από τους τεχνικούς δείκτες, ο Macd έδωσε σήμα εξόδου μόλις ο Γ.Δ. υποχώρησε χαμηλότερα των 1.720 μ. Ο Momentum (12 ημερών) γύρισε επίσης σε αρνητική περιοχή τιμών. Ο RSI (14 ημερών) κινείται σε υπερπουλημένες -οριακά- περιοχές τιμών, με πτωτική τροχιά. 

Στο μακροχρόνιο γράφημα τιμών, είναι σαφές ότι ο Γ.Δ. προσεγγίζει τη σημαντικότερη ζώνη στήριξης της τελευταίας εικοσαετίας, γεγονός που δημιουργεί βάσιμες προσδοκίες για την αναχαίτιση της πτωτικής ορμής της αγοράς και ενδεχομένως τερματισμού της πτωτικής τάσης του τελευταίου 14μήνου. Σε αντίθετη περίπτωση, δεν μπορεί να αποκλειστεί επιτάχυνση της πτωτικής τάσης προς τις επόμενες μακροχρόνιες στηρίξεις των 1.320 μ. ή ακόμη και των 1.200 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v