Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Πως είδαν Citigroup- Εγνατία τα μεγέθη 2003

Ελαφρώς καλύτερα έναντι των εκτιμήσεων της αγοράς χαρακτηρίζει η Εγνατία Χρηματιστηριακή τα αποτελέσματα έτους του ΟΠΑΠ, ενώ θεωρεί πιθανή την ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τα μεγέθη του οργανισμού τα επόμενα χρόνια. Οι εκτιμήσεις της Citigroup.

ΟΠΑΠ: Πως είδαν Citigroup- Εγνατία τα μεγέθη 2003
Ως ελαφρώς καλύτερα των εκτιμήσεων της αγοράς χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα έτους του ΟΠΑΠ η Εγνατία Χρηματιστηριακή σε flash note της με ημερομηνία 3 Φεβρουαρίου.

Η Εγνατία επισημαίνει την άνοδο των EBITDA κατά 16,5% σε επίπεδο έτους, κάτι που κυρίως αποδίδεται στα καλύτερα του αναμενόμενου περιθώρια κέρδους, που με τη σειρά τους αποδίδονται κυρίως στο μίγμα πωλήσεων σε ό,τι αφορά τα αριθμολαχεία.

Δεδομένου ότι τα μεγέθη κάτω από τα EBITDA ήταν σχεδόν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η βελτίωση των EBITDA μεταφέρθηκε στην κερδοφορία, η οποία παρουσίασε ποσοστιαία αύξηση 14,0%.

Μετά την τηλεφωνική συνδιάσκεψη, η Εγνατία θα εξετάσει εκ νέου τα μοντέλα αποτίμησης του Οργανισμού και πιθανώς θα προχωρήσει σε ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τα επόμενα χρόνια.

Εξάλλου, η Citigroup σε ανάλυσή της με ημερομηνία 3 Φεβρουαρίου, επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ ήταν αντίστοιχα των εκτιμήσεών της, ενώ υπερέβησαν το consensus των συγκλινουσών εκτιμήσεων κατά 10%-13% τα EBITDA και τα καθαρά κέρδη του δ΄ τριμήνου του 2003.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι στην πιο πρόσφατη ανάλυσή της (με ημερομηνία 21 Ιανουαρίου) έκανε λόγο για τη σημαντική συμβολή του Kino στα μελλοντικά αποτελέσματα του ΟΠΑΠ, στοιχείο που, όπως αναφέρει η Citigroup, επιβεβαιώθηκε με την καταγραφή πωλήσεων ύψους 10 εκατ. ευρώ κατά τον πρώτο μήνα της παρουσίασής του (Δεκέμβριο).

Το μοναδικό αρνητικό σημείο που επισημαίνει η Citigroup στα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ, είναι τα στοιχεία για το προκαθορισμένο στοίχημα στο δ΄ τρίμηνο, που ήταν χειρότερα των εκτιμήσεων, ευελπιστώντας ωστόσο ότι η αρνητική τάση του Δεκεμβρίου δεν έχει επαναληφθεί τον Ιανουάριο.

Εξάλλου, η Citigroup διατηρεί τη σύσταση buy 1 (μεσαίου ρίσκου) για τη μετοχή του ΟΠΑΠ, με τιμή στόχο τα 13,7 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v