Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φουρλής: Τι προβλέπει η Marfin για το 2008

Η Marfin Analysis εκτιμά πως θα επιτευχθεί το guidance της διοίκησης της εταιρίας για πωλήσεις ύψους 780 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 55 εκατ. ευρώ στη χρήση 2008.

Φουρλής: Τι προβλέπει η Marfin για το 2008
Την εκτίμησή της ότι θα επιτευχθεί το guidance της διοίκησης της Φουρλής για πωλήσεις ύψους 780 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 55 εκατ. ευρώ στη χρήση 2008, παραθέτει σε έκθεσή της με ημερομηνία 18/2 η Marfin Analysis.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά πως για το σύνολο της χρήσης 2008 η Φουρλής θα εμφανίζει καθαρά κέρδη ύψους 56,4 εκατ. ευρώ, πωλήσεις 778 εκατ. ευρώ και EBITDA 98 εκατ. ευρώ.

Όπως σημειώνει, η λειτουργική κερδοφορία θα ενισχυθεί από την πώληση του υπόλοιπου 10% στην Κωτσόβολος, η οποία θα αποφέρει κεφαλαιακά κέρδη 23,4 εκατ. ευρώ στο έτος (11,2 εκατ. ευρώ εκ των οποίων θα καταγραφούν στο δ΄ τρίμηνο).

Έτσι, τα προσαρμοσμένα EBITDA εκτιμώνται στα 74,6 εκατ. ευρώ και τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη στα 38,9 εκατ. ευρώ.

Η χρηματιστηριακή σημειώνει πως λόγω του δυσμενούς οικονομικού περιβάλλοντος, της αδυναμίας των νομισμάτων των χωρών της ΝΑ. Ευρώπης και της συνεχιζόμενης πτώσης στις καταναλωτικές δαπάνες, ιδιαίτερα στην αγορά επίπλων, κρατά πιο συντηρητική στάση για τη Φουρλής, επισημαίνοντας πως θα προχωρήσει σε υποβάθμιση των προβλέψεων και της αποτίμησής της για την εταιρία, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της χρήσης 2008.

Υπενθυμίζεται ότι τα αποτελέσματα της Φουρλής για τη χρήση 2008 θα ανακοινωθούν στις 24 Φεβρουαρίου, μετά τη λήξη της χρηματιστηριακής συνεδρίασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v