Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΧΑΕ: Πώς βλέπουν το Q4 HSBC και Marfin

Στα 10,9 εκατ. ευρώ εκτιμά η Marfin Analysis ότι θα διαμορφωθούν τα καθαρά κέρδη της Ελληνικά Χρηματιστήρια στο δ' τρίμηνο, εμφανίζοντας πτώση 56,4% σε ετήσια βάση.

ΕΧΑΕ: Πώς βλέπουν το Q4 HSBC και Marfin
Στα 10,9 εκατ. ευρώ εκτιμά η Marfin Analysis ότι θα διαμορφωθούν τα καθαρά κέρδη της Ελληνικά Χρηματιστήρια στο δ' τρίμηνο, εμφανίζοντας πτώση 56,4% σε ετήσια βάση, ενώ στο σύνολο της χρήσης, προβλέπει ότι τα κέρδη της ΕΧΑΕ θα κινηθούν στα 61,1 εκατ., μειωμένα κατά 32,9% σε ετήσια βάση.

Η Marfin διατηρεί τιμή-στόχο στα 8,1 ευρώ και σύσταση "buy" αν και σημειώνει ότι θα προχωρήσει σε σημαντική μείωση των εκτιμήσεών της για τα επόμενα χρόνια.

Η υποχώρηση στα μεγέθη της ΕΧΑΕ στο δ΄ τρίμηνο οφείλεται στη σημαντική υποχώρηση του μέσου όγκου συναλλαγών στο ΧΑ, ο οποίος διαμορφώθηκε στα 214 εκατ. ευρώ, μειωμένος κατά 60% σε ετήσια βάση.

Η HSBC από την πλευρά της, σε έκθεσή της με σημερινή (17/2) ημερομηνία, βλέπει πτώση 54% των επαναλαμβανόμενων καθαρών κερδών της ΕΧΑΕ στο δ' τρίμηνο, στα 12 εκατ. ευρώ, ενώ για το σύνολο της χρήσης 2008 εκτιμά ότι θα διαμορφωθούν στα 60 εκατ. ευρώ.

Η χρηματιστηριακή δίνει σύσταση "overweight" με την τιμή-στόχο στα 7,45 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v