Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin: Εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο

Στα εταιρικά αποτελέσματα αναμένεται να επικεντρωθεί το ενδιαφέρον των επενδυτών στην ελληνική αγορά, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο report της Marfin Hellenic, στο οποίο η χρηματιστηριακή σχεδόν αποκλείει το ενδεχόμενο περαιτέρω διόρθωσης από τα τρέχοντα επίπεδα.

Marfin: Εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο
Στα εταιρικά αποτελέσματα αναμένεται να επικεντρωθεί το ενδιαφέρον των επενδυτών στην ελληνική αγορά, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο report της Marfin Hellenic, στο οποίο η χρηματιστηριακή, σχεδόν, αποκλείει το ενδεχόμενο περαιτέρω διόρθωσης από τα τρέχοντα επίπεδα.

Ειδικότερα, στην εβδομαδιαία ανάλυσή της με ημερομηνία 2 Φεβρουαρίου, η Marfin Hellenic σχολιάζει ότι στη διάρκεια της εβδομάδας που προηγήθηκε, αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου ανακοίνωσε η Πλαίσιο, τα οποία μάλιστα χαρακτηρίζει ως ισχυρά.

Επιπλέον, υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη (3 Φεβρουαρίου) αποτελέσματα ανακοινώνει ο ΟΠΑΠ, με τα δημοσιεύματα του Τύπου να κάνουν λόγο για επίσης, ισχυρά αποτελέσματα.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως σταδιακά οι επενδυτές θα ξεκινήσουν να επικεντρώνονται στα εταιρικά αποτελέσματα, αναμένοντας υψηλότερη των εκτιμήσεων πορεία, ιδιαίτερα για τις τράπεζες.

Η Marfin Hellenic αναφέρει ότι το κλίμα παραμένει βελτιωμένο παρά τις πρόσφατες ενδοσυνεδριακές διορθώσεις, ενώ εκτιμά ότι περαιτέρω διόρθωση από τα τρέχοντα επίπεδα μοιάζει απίθανη.

Παράλληλα, η ελληνική χρηματιστηριακή αναφέρει ότι ο θόρυβος γύρω από τη διαφάνεια παρελθόντων συμφωνιών, θα διατηρηθεί μέχρι τις εκλογές, πιέζοντας ωστόσο μόνο τις μετοχές των εταιριών τις οποίες αφορούν.

Μάλιστα, η Marfin Hellenic αναφέρει χαρακτηριστικά πως η πορεία των διεθνών αγορών παραμένει ο βασικός παράγοντας επηρεασμού της Σοφοκλέους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v