Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαΐλλης: Αναβάθμιση σύστασης από Εγνατία

Σε αναβάθμιση της σύστασης γαι τη μετοχή της Μαΐλλης σε ”αγορά” από ”διακράτηση” με τιμή-στόχο τα 5,10 ευρώ προχώρησε η Εγνατία ΑΧΕ σε ανάλυσή της (30/01/2004), ενώ στο Εβδομαδιαίο της report αναφέρει πως η πρόσφατη διόρθωση στη Σοφοκλέους οδηγείται στην ολοκλήρωσή της.

Μαΐλλης: Αναβάθμιση σύστασης από Εγνατία
Σε αναβάθμιση της σύστασης από ”διακράτηση” (hold) σε ”αγορά” (buy) με τιμή – στόχο τα 5,10 ευρώ προχώρησε η Εγνατία ΑΧΕ για τη μετοχή της Μαΐλλης.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή σε ανάλυσή της με ημερομηνία 30 Ιανουαρίου 2004, η τιμή – στόχος υποδηλώνει περαιτέρω αύξηση της τάξεως του 25% από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών (τιμή κλεισίματος της 30ης Ιανουαρίου 2004 4,08 ευρώ).

Εξάλλου, η Εγνατία ΑΧΕ επισημαίνει πως συμμετείχε σε μια λεπτομερή συζήτηση με τη διοίκηση της Μαΐλλης αναφορικά με τα καθαρά κέρδη της εταιρίας, τη μείωση του κεφαλαίου κίνησης, αλλά και σχετικά με τις κεφαλαιουχικές δαπάνες.

Αναφορικά με τα μεγέθη του 2003 η χρηματιστηριακή εκτιμά πως τα έσοδα της Μαΐλλης θα κινηθούν στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα, με τα κέρδη προ φόρων ωστόσο να υποχωρούν κατά 9,3% ως αποτέλεσμα αυξημένων χρηματοοικονομικών εξόδων και χαμηλότερων έκτακτων κερδών.

Για τις ερχόμενες χρονιές η Εγνατία ΑΧΕ εκτιμά πως ο κύκλος εργασιών της Μαΐλλης θα αυξηθεί κατά 12% το 2004 και κατά 15% το 2005, ως αποτέλεσμα της ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας η οποία είναι πλέον ορατή.

Τα κέρδη προ φόρων αναμένεται να ενισχυθούν κατά 32% και 36% αντίστοιχα κυρίως λόγω των βελτιωμένων περιθωρίων μεικτού κέρδους, αλλά και των μειωμένων χρηματοοικονομικών εξόδων.

Εξάλλου, στο Εβδομαδιαίο report της με ημερομηνία 30 Ιανουαρίου και τίτλο ”Η Σοφοκλέους διατηρεί μεσοπρόθεσμα τις τάσεις συσσώρευσης” η χρηματιστηριακή εκτιμά πως η πρόσφατη διόρθωση που παρατηρήθηκε στις τιμές των μετοχών στη Σοφοκλέους (αποτέλεσμα των πολιτικών εξελίξεων) έχει οδηγηθεί προς την ολοκλήρωσή της, ενώ την ίδια στιμή το επενδυτικό ενδιαφέρον αναζωπυρώνεται.

Επίσης, η Εγνατία ΑΧΕ τονίζει πως οι πολιτικές εξελίξεις προσέφεραν στους επενδυτές μια καλή δικαιολογία ώστε να προχωρήσουν σε αποκόμιση κερδών, γεγονός το οποίο και οδήγησε σε μια ”υγιή” διόρθωση των τιμών των μετοχών.

Η πολύ γρήγορη ανοδική κίνηση στην οποία επιδόθηκε η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά στις αρχές του χρόνου, που είχε ως αποτέλεσμα την υπεραπόδωσή της σε σχέση με τις ευρωπαϊκές αγορές, δημιούργησε αφενός ανησυχίες αναφορικά με την αποτίμησή της και αφετέρου ερωτηματικά γύρω από τη διατήρηση της καλής αυτής πορείας, τονίζει η χρηματιστηριακή.

Η Εγνατία ΑΧΕ συμπληρώνει πως η φάση διόρθωσης οδήγησε τις τιμές των μετοχών και πάλι σε ελκυστικά επίπεδα και ιδιαίτερα όσον αφορά σε μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, γεγονός το οποίο βοήθησε τους επενδυτές να ανακτήσουν το ενδιαφέρον τους.

Για τις προσεχείς εβδομάδες η χρηματιστηριακή εκτιμά πως οι παράγοντες που θα επηρεάσουν την αγορά είναι τρεις και συγκεκριμένα οι πολιτικές εξελίξεις, τα αποτελέσματα της χρήσης 2003 και η πορεία των διεθνών αγορών.

Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις πολιτικές εξελίξεις η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει πως μέχρι στιγμής έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα αβεβαιότητας στη Σοφοκλέους η οποία και αναμένεται να διατηρηθεί μέχρι τις εκλογές της 7ης Μαρτίου. Αυτό, συμπληρώνει η χρηματιστηριακή, θα οδηγήσει σε συσσώρευση των τιμών του Γενικού Δείκτη κατά 100-150 μονάδες, τουλάχιστον μέχρι να υπάρξει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για την έκβαση των εκλογών, αλλά και για τις προθέσεις του κόμματος που θα εξασφαλίσει τη νίκη.

Αναφορικά με τα μεγέθη του 2003 η Εγνατία εκτιμά πως σε γενικές γραμμές θα είναι καλά, με ελάχιστες αρνητικές εκπλήξεις, ενώ επισημαίνει πως σύμφωνα με τις προβλέψεις της τα κέρδη ανά μετοχή αναμένεται να παρουσιάσουν αύξηση 36% για το 2003 και επιπλέον 14,6% για το 2004.

Τέλος, σημειώνεται πως η χρηματιστηριακή διατηρεί στα top picks της τις μετοχές των Alpha Bank, Εθνικής Τράπεζας, ΔΕΗ, Coca – Cola Τρία Έψιλον, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Τιτάν, Γερμανός, Folli Follie, Intralot, Μαΐλλης, Ιμάκο, Elmec, αλλά και μετοχές των ακτοπλοϊκών εταιριών, καθώς και τις μετοχές των Hyatt και Τεχνικής Ολυμπιακής που παρά την αναμενόμενη αδυναμία ως απόρροια των πρόσφατων εξελίξεων διατηρούν ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v